Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete kan weer 'goed meetrainen' met rest van de groep

Het langste deel van de weg terug zit erop voor Kenny Tete. De rechtsback scheurde eind januari zijn enkelband af en moest geopereerd worden, maar het heeft er alle schijn van dat hij dit seizoen zijn rentree nog gaat maken.

28 maart 2016 - 20:20
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa7dc1c27c93ba0d4f164d8a0a6bc2ef_normal
Tete is verlost van braces, krukken en dat soort zaken. © Pro Shots

De Ajaxselectie meldde zich maandag na drie vrije dagen op De Toekomst, om de trainingen weer op te pakken richting de belangrijke slotfase van de competitie. We lezen op het digitale thuis van Ajax dat Tete 'goed kon meetrainen' met de selectie.

Frank de Boer meldde zo'n anderhalve week terug al dat het herstel van Tete de goede kant op ging, maar durfde toen nog niet te voorspellen of de rechtsachter direct na de interlands weer inzetbaar zou zijn.

Dat vinden wij nog steeds moeilijk te zeggen. Een rentree van Tete zou goed nieuws zijn voor de achterste linie, die toch wat wankel op de benen staat sinds zich de nodige blessures voordeden. Kort na de pittige blessure bij Tete brak Jairo Riedewald zijn enkel. Voor Riedewald is het einde seizoen.

Joël Veltman is de laatste weken een prima gelegenheidsrechtsback gebleken en hoewel hij het dus goed invult, kunnen we niet wachten om weer te smullen van de tackles van Tete. Het geeft ook weer een beetje lucht, aangezien de spoeling achterin nog altijd vrij dun is.

Het is onduidelijk of Jasper Cillessen en Davy Klaassen zondag inzetbaar zijn tegen PEC Zwolle. Het tweetal raakte geblesseerd bij een training van het Nederlands elftal en was maandag niet van de partij.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >