Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Selectie Ajax en 20.000 fans brengen laatste groet in Arena

Naar schatting 20.000 supporters hebben maandag een bezoek gebracht aan het gedenkoord voor Johan Cruijff. De poorten van de Amsterdam Arena waren zo'n vijf uurtjes open. Ook de spelers plus staf van het eerste elftal kwamen langs om hun condoleances over te brengen.

28 maart 2016 - 19:59

De deuren van de Arena zwaaien sinds zaterdag open om supporters die dat graag willen de kans te bieden om Cruijff gedag te zeggen. De nummer veertien overleed donderdag op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker en zo'n beetje de hele voetbalwereld is in rouw.

Vanwege de grote belangstelling besloot Ajax het gedenkoord langer toegankelijk te houden en gezien de schatting van 20.000 bezoekers alleen al op paasmaandag, blijkt dit een juiste keuze. De huidige eerste elftalspelers kwamen 's middags ook langs om de grootste Ajaxspeler ooit te herdenken.

Wie zelf een laatste groet wil brengen aan Cruijff is ook dinsdag nog welkom in de Arena. De deuren van ingang Noord B zijn tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.

Als je beelden wilt zien van de selectie die Cruijff de laatste eer bewijst, moet je hier klikken. We mogen de video van Ajax TV niet embedden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >