Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne voelt zich bij Ajax ook een beetje papa

De Ajaxselectie is dit seizoen groen als gras. De oude garde bestaat uit een exclusief gezelschap, net als het aantal vaders binnen de groep. Lasse Schöne is een van de weinige papa's en doet zijn best om de spelers buiten de lijnen een beetje 'op te voeden'.

11 maart 2016 - 11:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesc75497c9a88d89b622ce0fdb43ad80f8_normal
Schöne was tegen Willem II (0-4) basisklant en trefzeker. © Pro Shots

De 29-jarige Schöne heeft twee kinderen, die nu zes en acht jaar oud zijn. Inderdaad, de Deen was er best vroeg bij. Die vaderrol valt ook op bij de jonge talenten van Ajax, bijvoorbeeld als ze een beetje laks zijn.

“Als iemand zijn afval laat liggen of net naast de prullenbak gooit, dan zeg ik daar wat van. Dat ben ik gewend van thuis. 'Ja papa, je hebt gelijk,' krijg ik dan terug, haha,” deelt Schöne met Helden. Op het veld is het niet anders. “Ik ben een van de oudere spelers, heb veel meegemaakt. Ik ben nu meer bezig met coachen dan in het begin van mijn carrière.”

Schöne is sinds zijn transfervrije overgang van NEC naar Ajax een waardevolle speler gebleken. Hij werd aan het einde van seizoen 2013/2014 zelfs uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. De laatste tijd doet Frank de Boer weer steeds vaker een beroep op hem, daarvoor zat hij regelmatig op de bank.

Een basisplaats lijkt vooral aan de orde als bijvoorbeeld Anwar el Ghazi een schorsing uitzit. Dus moet Schöne binnenkort beslissen over het verlengen van zijn contract, dat in 2017 afloopt. Vorige keer had het aflopende contract geen gevolgen voor de speelminuten van de Deen, omdat er geen transfersom voor hem was neergeteld.

Hoe is de huidige stand van zaken? Schöne: “Ik speel niet zo veel. Daar baal ik van, ik wil graag voetballen. Als speeltijd uitblijft, is het logisch dat ik misschien verder wil kijken. Maar voorlopig wil ik daar nog niet aan denken. Eerst hier maar eens kampioen worden.”

De middenvelder annex rechtsvoor lijkt er tegelijkertijd voor open te staan zijn contract opnieuw te verlengen. “De Premier League heeft me altijd getrokken, maar ik zie me liever hier verder gaan. Ik heb een geweldig gevoel gekregen bij Ajax. Ik denk dat ik nog veel toevoeg aan dit team, mijn statistieken spreken voor zich. Ik kan nog jaren mee.”

Naast voetballer is Schöne ook een mode-mannetje. Ook daar vertelt hij over aan Helden. Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >