Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne valt bij Denemarken in met nummer veertien

Er wordt deze dagen nog gevoetbald ook. Toeval of niet, Lasse Schöne mocht bij Denemarken invallen met rugnummer veertien. En dat is best bijzonder. De Ajacied beleefde zijn rentree bij de Deense nationale ploeg en won met 2-1 van IJsland.

25 maart 2016 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimages88c138362bb6f0719eeca9fb27bfdcfb_normal
Het toeval wil dat Schöne invalt met nummer veertien. © Pro Shots

De Denen zitten in hetzelfde schuitje als Oranje en melden zich komende zomer toch echt op de camping. En dan bedoelen we niet die in Frankrijk. Er staan desondanks wel oefenpotjes op het programma, in de hoop scherven bij elkaar te rapen richting de WK-kwalificatie.

De trotse Schöne kwam in de MCH Arena na 62 minuten in het veld. De 29-jarige mocht voormalig Ajaxspeler Christian Eriksen aflossen en dat deed dat in een bijzonder shirt. Het is niet veel Ajacieden meer gegeven om rugnummer veertien te dragen.

Bij Ajax wordt het nummer niet meer gebruikt, bij de Denen nog wel en dus kon Schöne op Johan Cruijffs sterfdag direct een mooie ode brengen aan de enige echte nummer veertien. Het was voor de multifunctionele Deen zijn eerste interland in een jaar tijd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >