Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meer trainen De Boers simpele verklaring voor beter spel

Ajax kwam stroef uit de winterstop, maar won zijn laatste vijf wedstrijden. Het fijne is ook nog eens dat dit met relatief gemak gebeurde. Wat is er veranderd, waarom loopt het nu plots? “We hebben meer tijd om te trainen,” luidt de simpele verklaring van Frank de Boer.

11 maart 2016 - 14:41
UsershyraDesktopajax_dataimages3490ece562b21afe503f87e0ea66d283_normal
De Boer heeft midweeks meer tijd om met zijn spelers te werken. © Pro Shots

Toeval of niet, de laatste twee keer dat Ajax puntenverlies leed, volgden de wedstrijden elkaar in rap tempo op. Er werd midweeks aangetreden tegen Heracles Almelo (0-0) om daarna ook uit bij Roda JC (2-2) twee punten te verspelen. Sinds de weken rustiger verlopen, wint Ajax met steeds groter gemak.

“We doen niet iets wezenlijks anders, maar ik denk wel dat we meer kunnen trainen. Eerder dit seizoen was het een kwestie van opbouwen en herstellen, nu kunnen we echt opbouwen. Ik kan nadrukkelijker aangeven wat ik graag wil zien en overleggen met spelers. Die combinatie maakt dat het beter loopt,” verklaart De Boer tijdens zijn wekelijkse persgesprek.

Het allerliefst hadden we natuurlijk gezien dat Ajax nog steeds actief was op het Europese toneel, maar het was al vrij snel duidelijk dat dit te veel gevraagd bleek. Dus moet er in de eredivisie het beste van worden gemaakt. Puntenverlies kan Ajax zich in de achtervolging op PSV absoluut niet veroorloven en sinds de koppositie uit handen werd gegeven, is tenminste de volle buit behaald.

“De veldbezetting is veel beter op elkaar afgestemd. Daarmee bedoel ik: waar je uiteindelijk loopt en wanneer je loopt. Er werd soms ook gelopen terwijl je juist niet moest lopen. Aan het druk zetten is niets veranderd, dat doen we elke wedstrijd. Het gaat erom: wat doe je als je de bal krijgt?”

En daar is wel iets veranderd, constateert ook De Boer. “We hebben wedstrijden gespeeld waarin we door druk te zetten de bal veroverden, om 'm vervolgens binnen twee tellen weer in te leveren. Toen leverde het druk zetten niets op en viel het ook niet op. We doen van begin af aan hetzelfde. Het kan ook nog met frisheid te maken hebben. Dat groep komt fris op mij over. Dat is misschien net het verschil tussen wel of niet een voetje ertussen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >