Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar grijnst na vragen over 'Ajax-Klausel'

Eens in de zoveel tijd duiken er berichten op over een mogelijke terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar Ajax. Negen van de tien keer kun je het snel weer afschieten, maar nu is er toch iets bijzonders aan de hand. Huntelaar reageert met een grijns op vragen over een mogelijke 'Ajax-Klausel'.

28 maart 2016 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesde0a9b0d405ae8b238652ddd5993adf6_normal
We kunnen blijven hopen op een terugkeer van KJH. © Pro Shots

Een dag of vijf geleden maakte het Duitse Bild melding van een bijzondere passage in Huntelaars contract. Er zou door diverse partijen een zogeheten 'Ajax-Klausel' zijn afgesproken. Anders gezegd: als Huntelaar terug wil naar Ajax, kan dat transfervrij. 

Ja, de bron is inderdaad Bild. Maar laat Bild over contracten en transfers nou net zo'n beetje altijd alles weten. Serieus, dat is geen grap. Het was daarom interessant om in de gaten te houden hoe dit verder ging. Een verslaggever van het ANP besloot Huntelaar eens te polsen tussen wat trainingen van Oranje door.

“Ik weet niet precies wat er allemaal in mijn contract staat,” reageert Huntelaar met een grote grijns. Zie je het voor je, dat de spits een contract ondertekent zonder te weten welke afspraken hij maakt? Nou, wij ook niet. “Maar we zijn nu bij Oranje, dus daar moet het over gaan.”

Huntelaar speelt alweer zes seizoenen in het shirt van Schalke 04 en beschikt over een contract dat loopt tot de zomer van 2017. The Hunter heeft wel eens seizoenen gehad dat hij met groter gemak het net wist te vinden, vandaar dat er soms ook wel wat kritiek valt te horen over zijn optredens.

De goalgetter diende Ajax tussen begin 2006 en eind 2008 en blijkt in die tijd een garantie voor doelpunten. Dat viel ook Real Madrid op, maar daar kon Huntelaar niet aarden en ook een verblijf bij AC Milan werd geen groot succes.

Het lijkt erop dat we in ieder geval nog een tijdje mogen hopen op een terugkeer van Huntelaar. Afwachten maar!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >