Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Focuscoach hoeft spelers niet bij les te houden tegen NEC

De uitwedstrijd van volgende week tegen PSV wordt gezien als een soort finale. Maar daar dient Ajax zich nog wel voor te plaatsen. Als er thuis niet van NEC wordt gewonnen, doet het duel in Eindhoven er ook niet toe. Frank de Boer verzekert dat zijn selectie volle focus heeft.

11 maart 2016 - 13:29
UsershyraDesktopajax_dataimages01a76134d1fbb6ac18416062bc263720_normal
Grote kans dat De Boer zondag ook weer staat te schreeuwen. © Pro Shots

Ajax maakt gebruik van een focuscoach, zodat spelers op en top geconcentreerd aan de aftrap staan van een wedstrijd. Zo'n week als deze lijkt uitermate geschikt om van een focuscoach gebruik te maken, maar volgens De Boer draait de beste man geen overuren.

“Nee, onze focuscoach hoeft geen extra werk te verrichten. We weten allemaal dat deze wedstrijd, NEC-thuis, verreweg het belangrijkst is.  Veel mensen denken dat wij al met PSV-uit bezig zijn, maar dat is niet zo,” geeft De Boer aan tegenover Ajax Life.

“Als we zondag punten laten liggen, is de wedstrijd volgende week van veel minder groot belang. We moeten zorgen dat we eerst drie punten pakken tegen NEC en ons daarna volop concentreren op PSV-uit.”

Als NEC-thuis een goede afloopt kent, hoopt De Boer een klein voordeeltje te hebben richting de topper tegen PSV. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen het spel van NEC en PSV, valt hem op. De Nijmegenaren hebben met Ernest Faber een trainer die lange tijd in Eindhoven actief is geweest.

De Boer: “Als je het systeem van NEC bekijkt, zie je overeenkomsten. Dat kunnen we mooi meepikken richting PSV. NEC speelde na de winterstop ook wel eens met vijf verdediger, maar meestal 4-3-3. Gregor Breinburg zakt uit, Andrés Guardado doet dat ook heel vaak. Trainer Faber heeft dat meegenomen uit zijn PSV-tijd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >