Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie neemt vrijdag in besloten kring afscheid van Cruijff

De familie van Johan Cruijff is momenteel druk bezig met alle voorbereidingen op het afscheid. De nummer veertien overleed donderdag 68-jarige leeftijd en wordt vrijdag al gecremeerd. Dat is snel, erg snel zelfs, maar in Spanje is een uitvaart binnen 48 uur de normaalste zaak van de wereld.

25 maart 2016 - 13:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesebf1f327eafc7bd1855c7b4fa5d2511a_normal
Bij het ouderlijk huis van Cruijff in Betondorp liggen bloemen. © Pro Shots

De familie Cruijff zegt dankbaar te zijn voor alle lieve, warme woorden en mooie herinneringen die worden gedeeld. “Het heeft ons diep geroerd dat Johan zo'n inspiratie is geweest voor velen van u,” meldt zoon Jordi Cruijff in een verklaring.

“We zijn ons ervan bewust dat veel mensen een eerbetoon willen houden ter gelegenheid van Johans leven. Ook zijn we op de hoogte van verschillende initiatieven ter nagedachtenis aan Johan en wij zijn vereerd met iedere viering van het leven van Johan,” vervolgt de verklaring.

“We hechten er aan te noemen dat geen van deze initiatieven door de familie worden georganiseerd of anderszins officieel worden gesteund door de familie Cruijff of het Cruijff Management.”

Het is de bedoeling op een later moment nog een openbare herdenkingsbijeenkomst te organiseren. Barcelona is hiervoor de meest waarschijnlijke locatie, lezen we op het digitale thuis van Voetbal International.

Het is wel mogelijk zaterdag tussen 15.00 en 21.00 uur een bezoek te brengen aan de Amsterdam Arena. Ajax heeft een condoleanceregister geopend dat langs het veld getekend kan worden. Wie naar binnen wil, kan zich melden bij ingang Noord B.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >