El Ghazi bezorgt Jong Oranje winst tegen Jong Noorwegen

Anwar el Ghazi lijkt zijn vorm weer een beetje terug te hebben gevonden. Tegen PSV maakte de aanvaller afgelopen zondag als invaller de 2-0. Bij Jong Oranje was hij vrijdagavond tegen de leeftijdgenoten van Noorwegen eveneens belangrijk. El Ghazi maakte het enige doelpunt.

26 maart 2016 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesa2d1e3cbc99f23c8efdca724e179e533_normal
El Ghazi was tegen PSV ook al belangrijk met een doelpunt. © Pro Shots

Jong Oranje begon het trainingskamp in het Spaanse La Manga met een potje tegen Jong Noorwegen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij de overleden Johan Cruijff. De spelers hielden een minuut stilte.

El Ghazi mocht starten van Grim en zorgde halverwege de eerste helft voor de voorsprong. De Ajacied schoot de bal tegen de touwen op aangeven van AZ-aanvaller Dabney dos Santos. Het bleef in deze wedstrijd tegen Noorwegen – waar onder andere Real Madrid-talent Martin Ødegaard meedeed  – bij dat doelpunt.

“Dit is een prima resultaat,” zei Grim tegen Ons Oranje. “De Noren speelden gretig en zetten ons vroeg onder druk. Ik ben tevreden dat we daar vechtlust en karakter tegenover konden zetten. We maakten een prima doelpunt en gaven daarna geen kans meer weg. Dat verdient een compliment.’’

Daley Sinkgraven behoort ook tot de selectie van Grim, maar kwam niet in actie tegen de Noren. Jong Oranje speelt maandag (aftrap om 18.30 uur) nog een oefenpotje tegen Jong Servië. Misschien dat Sinkgraven dan weer eens minuten kan maken.