Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer wil nu kampioen worden voor Cruijff

Ajax heeft 68 punten verzameld en 68 doelpunten gemaakt. Die twee getallen kregen donderdag een hele andere dimensie na het overlijden van Johan Cruijff, op inderdaad... 68-jarige leeftijd. Het doel van Frank de Boer is nu om voor Cruijff met de schaal aan de haal te gaan.

25 maart 2016 - 16:25
UsershyraDesktopajax_dataimages8b72df19057404edbab8c01aec88b8cb_normal
De Boer moest even snikken toen het nieuws tot hem kwam. © Pro Shots

Ajax is sinds de overwinning in de topper tegen PSV (0-2) weer lijstaanvoerder. De voorsprong bedraagt twee punten, maar er moet nog heel wat gebeuren om straks als kampioen te worden gehuldigd. Er kan een halve misstap worden begaan, als Ajax het betere doelsaldo behoudt.

“Als we nu kampioen worden, zou dat fantastisch zijn,” aldus De Boer in gesprek met De Telegraaf. “Dan kunnen we deze schaal aan Johan opdragen. Cruijff was een kunstenaar, een uithangbord voor heel Nederland. Hij hoort in het rijtje Rembrandt en Van Gogh.”

Frank werd samen met broer Ronald door Cruijff op veertienjarige leeftijd naar Ajax gehaald. De broers De Boer hebben veel aan de nummer veertien te danken. Het is geen toeval dat De Boer zijn verhaal pas kan doen na de nodige waterlanders.

Eenmaal bij het eerste elftal maakte De Boer de trainer Cruijff maar kort mee. “Ik heb twee keer naast hem op de bank gezeten tijdens Europese wedstrijden. Dat waren bijzondere ervaringen. Ik had graag langer onder hem gevoetbald. Van de spelers die dat wel deden, hoor ik de mooiste verhalen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >