Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Spelers zijn volwassener geworden'

Kreeg PSV in de Champions League nog de complimenten dat het realistisch voetbalde, vanmiddag kreeg Ajax dezelfde pluim overhandigd. Was het goed? Bij vlagen. Maar de ploeg van Frank d Boer speelde vooral realistisch. Het bleek de basis voor de 2-0-zege.

20 maart 2016 - 18:09
UsershyraDesktopajax_dataimages18b5cf220854af8c5338b4dfe72fb972_normal
Jonge voetballers, maar een volwassen team. © Pro Shots

“Of we realistisch speelden? De spelers zijn volwassener, beter geworden dit seizoen,” zei een zeer blije Frank de Boer tegen Fox Sports. “Ze begrijpen beter wat er wordt gevraagd. Al was het de eerste helft toch niet goed.”

Ajax begon, zo zag De Boer ook, ‘uitstekend’ met een snelle treffer van Milik, maar daarna kwamen de Amsterdammers toch in de problemen. “De linies stonden te ver uit elkaar, waardoor PSV erdoorheen kon spelen en wij werden teruggedrongen,” aldus De Boer.

“In de tweede helft speelden we veel beter, daar wisten ze geen raad mee. Ze werden ongeduldig, gingen de lange bal spelen. Wij kregen de beste kansen. Na de 0-2 zag je bij PSV wel de koppies hangen.”

Met de zege heeft Ajax de koppositie, die het na het gelijkspel tegen Roda JC kwijtraakte, weer terug. PSV volgt op twee punten. Het kampioenschap is dus niet gespeeld. De Boer gaat niet omkijken. “Ik kijk liever vooruit. Laat PSV maar proberen ons in te halen.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >