Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Spelers op hun 23ste klaar voor zware competities'

Het gebeurt geregeld dat Ajacieden al op vroege leeftijd vertrekken naar het buitenland. Volgens Frank de Boer is dat over het algemeen niet verstandig. Zijn theorie is dat je tussen je 23ste en 26ste pas klaar bent voor de grootste competitie.

19 maart 2016 - 12:45
UsershyraDesktopajax_dataimages0df2eb1b18248755b86499122732c6d4_normal
Bouy had volgens De Boer beter een voorbeeld kunnen nemen aan Klaassen. © Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Volkskrant haalt hij Ouasim Bouy en Davy Klaassen aan als voorbeeld om zijn theorie kracht bij te zetten. Volgens de trainer had Bouy als hij hetzelfde pad had bewandeld als Klaassen nu international kunnen zijn.

“Bouy kreeg bij Ajax een fantastisch contract aangeboden, maar zijn management wilde er meer uithalen. En je hebt gradaties. Wij vonden Klaassen het grootste talent. Dus niemand gaat meer verdienen dan Klaassen van die generatie. Hij ging daarop naar Juventus. Je kunt niet zeggen dat Bouy (nu PEC Zwolle) hetzelfde pad had bewandeld als Davy, maar misschien was hij anders international geweest.”

De Boer vindt het belangrijk dat je voor je 23ste vooral veel minuten maakt. “Al die buitenlandse clubs beloven je dat bij het eerste elftal mag trainen, dat je af en toe tien minuten mag meedoen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals Fosuh-Mensah, die hier weggeplukt is door Manchester United, maar hij heeft geluk dat Louis van Gaal daar trainer is.”

Volgens De Boer doet Ajax er alles aan om de spelers te informeren om de juiste keuze te maken. Maar met de bedragen die soms worden geboden is het voor jonge jongens lastig om daar niet op in te gaan. En dat is soms best frustrerend voor clubs als Ajax. De Boer: “Wij investeren veel in de jeugd, dat is onze levensader. Dan is het jammer als Fosu-Menah opeens weg is. Hij had over drie jaar Veltman kunnen vervangen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >