Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer scheurt achillespees tijdens potje voetvolley

Ai! Grote kans dat Frank de Boer de komende tijd gebruik moet maken van krukken of zelfs een rolstoel. De trainer van Ajax scheurde tijdens een potje voetvolley zijn achillespees. En als we het over nare blessure hebben, dan valt deze kwetsuur zeker in die categorie.

21 maart 2016 - 12:11
UsershyraDesktopajax_dataimages43106337ef3469d3101ebaa5cdc2bdef_normal
Beterschap, Frank! © Pro Shots

Het is vaste prik dat de Ajacieden kort na een wedstrijd rustig aan doen en tijdens de training een potje voetvolley spelen. Daags na de zege (0-2) op PSV zat de sfeer er ongetwijfeld goed in.

De Boer is samen met broer Ronald een koning in dit spelletje en mengt zich geregeld in de strijd. Het liep dit keer alleen net effe anders dan gepland. De Boer raakte zwaar geblesseerd, iets anders kunnen we er niet van maken.

De trainer moet een operatie ondergaan en wacht een lange revalidatie. Waarschijnlijk gaat hij dinsdag al onder het mes om de boel intern te laten herstellen, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Ter illustratie: Ronald Koeman scheurde afgelopen zomer ook zijn achillespees en hij trok zondag pas weer voor het eerst een sprintje. De trainer van Southampton was uitzinnig van vreugde omdat zijn ploeg een 0-2-achterstand tegen Liverpool wist om te buigen in een 3-2-zege.

De enige opluchting voor Ajax is dat er niet weer een actieve verdediger in de lappenmand zit. Maar vervelend blijft het natuurlijk wel voor Frank. Zeer vervelend zelfs.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >