Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer nog een jaar? Zijn spelers hopen van wel

Het einde van het seizoen nadert, dat betekent dat het weer tijd is voor de vraag of Frank de Boer blijft als trainer. Hij liet twee jaar geleden weten alleen te vertrekken naar een droomclub. Vorig jaar rond deze tijd zei De Boer tegen zijn spelers dat zijn ‘rotkop’ nog een jaar langer voor de groep zou staan. En nu blijft het nog even stil, over de toekomst wordt later gesproken.

09 maart 2016 - 11:21
UsershyraDesktopajax_dataimages48e440f54f0bf160829f795cdd82d0f1_normal
Als het aan Klaassen ligt is De Boer ook volgend seizoen nog zijn trainer. © Pro Shots

“Frank zal op zeker moment de stap naar het buitenland gaan maken, maar zijn contract loopt nog een jaar door,” zegt Overmars in Voetbal International over De Boer. “Later dit seizoen zullen we binnen het technisch hart over de toekomst gaan praten. Dat orgaan is leidend bij technische beslissingen, dus ook wat de trainers aangaat.”

Als het aan de spelers ligt blijft De Boer in ieder geval nog een jaar, al wordt er wel gevreesd voor een vertrek. “Iemand die in zijn eerste vijf jaar als hoofdcoach vier keer kampioen wordt, dat valt in het buitenland natuurlijk óók op. Ik hoop dat hij blijft, maar de trainer zou een buitenlands avontuur absoluut aankunnen,” zegt reserve-aanvoerder Joël Veltman.

Ook Jasper Cillessen denkt dat zijn trainer klaar is voor een hoger niveau. “Ik denk dat de trainer het niveau van de eredivisie is ontstegen. Ik zou het mooi vinden als hij toch blijft. Ik heb mijn contract verlengd met het idee dat deze groep een tijdje bij elkaar zou blijven, inclusief de trainer. Zodat we volgend seizoen meteen op een bepaald niveau kunnen starten.”

Aanvoerder Davy Klaassen ziet ook de potentie van de huidige selectie. Dat zou volgens hem een argument voor De Boer kunnen zijn om in Amsterdam te blijven. Bovendien ziet hij, ondanks vier kampioenschappen in vijf jaar tijd, nog wel een sportieve uitdaging voor de trainer.

Klaassen: “De Boer heeft hier al heel veel bereikt, maar nog niet alles wat hij voor ogen heeft. Dan doel ik op succes in Europa. Elk nadeel heeft zijn voordeel, dus onze matige prestaties in Europa zouden hem hier kunnen houden.”

De spelers en supporters moeten nog even geduld hebben. Over een paar weken weten we waar de toekomst van De Boer ligt.

De gehele rondgang van VI is te lezen in de papieren editie of achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >