Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer is niet van plan spelers 'op scherp' te sparen

De titelrace is 'aan' en het uitduel met PSV werpt zijn schaduw vooruit. Er zijn in aanloop naar de wedstrijd in Eindhoven diverse factoren van belang. Zo staat het complete middenveld van Ajax 'op scherp'. Toch is Frank de Boer niet van plan om thuis tegen NEC spelers te sparen.

08 maart 2016 - 09:42
UsershyraDesktopajax_dataimages5631ccb379157a5014b18956f9935dcb_normal
Dit beeld willen we tijdens NEC-thuis dus niet zien. © Pro Shots

Als Riechedly Bazoer, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj of Davy Klaassen thuis tegen NEC een gele kaart pakt, kan de betreffende speler PSV-uit vergeten. Na een vijfde gele kaart volgt automatisch een schorsing en dit kwartet heeft al vier prenten te pakken.

“Ik wil met een zo sterk mogelijke ploeg aantreden tegen PSV, laat dat duidelijk zijn. Anderzijds, we moeten ook winnen van NEC. Ik kijk eerst naar die wedstrijd, daarna pas naar PSV. Is het een optie om spelers te sparen? Nee, in eerste instantie niet,” deelt De Boer met Ajax TV.

“Als de stand het toelaat, kun je daar misschien aan denken. Maar op dit moment zijn we alleen maar bezig met PSV. Het is een stugge tegenstander, die weinig goals tegen krijgt. En ja, het kan zijn dat ik dan met het zweet in mijn handen zit toe te kijken.”

We hebben tijdens Ajax - Real Madrid (0-4) wel eens meegemaakt dat met opzet gele of zelfs rode kaarten werden gepakt. Een soortgelijk scenario speelde richting Willem II-uit door het hoofd van De Boer. “We hebben het erover gehad. Maar als die jongens er gewoon met hun hoofd bij zijn, hoeven ze tegen NEC helemaal geen gele kaart te krijgen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >