Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer hoopt dat verlenging PSV goed uitpakt voor Ajax

Alle kleine beetjes helpen, zeker als Ajax op bezoek gaat in Eindhoven. PSV stond midweeks maar liefst 120 minuten tegenover Atlético Madrid voordat het verloor vanaf de strafschopstip. Werkt dat door? Frank de Boer hoopt van wel. Zijn glimlach zegt genoeg.

18 maart 2016 - 14:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesf1fb91de243e9f55dfd8662ab54a01f5_normal
Is PSV moe of Ajax stijf? Dat is de vraag. © Pro Shots

“Wil je het eerlijk weten,” vraagt de trainer van Ajax nog voor de zekerheid. “Het zal misschien een kleine invloed hebben. Dat weet je nooit, vooraf. Als er eentje voordeel heeft bij de verlenging die PSV speelde, dan zijn wij dat.”

Daar staat weer tegenover dat PSV al op dinsdag in actie kwam en niet op donderdag, omdat het erin was geslaagd de groepsfase van de Champions League te overleven. “Die jongens zijn goed getraind, het levert meestal geen probleem op,” vervolgt De Boer.

Wat ook meespeelt is dat PSV ondanks de uitschakeling werd overladen met complimenten. Je kunt op mindere fraaie wijze worden uitgeschakeld, weet ook De Boer. “Hoeveel procent kans gaven we PSV, 5 procent? Het bleek fifty-fifty. Ik denk dat ze eerder trots zijn dan teleurgesteld.”

Dat klopt ook wel, afgaande op de woorden van Jetro Willems. “We hebben goed verloren,” merkte de linksback op na terugkomst in Eindhoven. Phillip Cocu deelt zelfs een klein sneertje uit als hem wordt gevraagd naar de rustige week van Ajax. “Als je te lang op de bank ligt, word je ook stijf,” aldus Cocu.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >