Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Hoe we thuis speelden tegen PSV, leek nergens op'

De term 'wedstrijd van het jaar' is nog niet eens gevallen, maar als een affiche ervoor in aanmerking komt, dan is het wel PSV - Ajax. Het is bijna zo ver: we tellen af naar zondag 16.45 uur. Het valt te hopen dat Ajax een stuk beter voor de dag komt dan in de Amsterdam Arena, erkent Frank de Boer.

18 maart 2016 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimages7ac9b62f08d02d1de559d235ea38c3ca_normal
De Boer pakte het thuisduel met PSV er nog maar eens bij. © Pro Shots

Philip Cocu stuurde PSV tegen Atlético Madrid met vijf verdedigers het veld in, maar De Boer verwacht niet dat zijn vriend en concullega zondag voor diezelfde tactiek kiest. En mocht dat onverhoopt wel zo zijn, ook geen probleem. Dan komt er een Amsterdams antwoord.

Om een goed Amsterdams weerwoord te formuleren, toonde De Boer zijn selectie deze week volop beelden van de thuiswedstrijd tegen PSV, die vrij kansloos met 1-2 verloren ging. “Ik denk dat 80 procent van die wedstrijd voorbij is gekomen,” antwoordt de trainer op een vraag van Ajax Life.

“Wat we in de thuiswedstrijd hebben laten zien, leek nergens op. We deden maar wat met druk zetten, waren geen eenheid. Daar weet PSV wel raad mee. We konden die beelden mooi stilleggen. Wat gaan we hier doen, hoe staan we, hoort dat zo, wat kan er beter in deze situatie, wat is de beste oplossing? We zijn met elkaar de discussie aangegaan.”

“Ik denk wel te weten hoe het moet. Maar de spelers moeten het uitvoeren. Daarom is het belangrijk dat ook zij aan het woord komen,” vervolgt De Boer, die de verliespartij in eigen huis wijt aan een 'totale offday'. “We waren niet bij machte om de wedstrijden te draaien. Mentaal niet en fysiek niet. Toen had PSV een dag extra rust. Ik heb het idee dat het daaraan lag. Verliezen kan, maar niet op zo'n manier.”

De Boer kan dan eerder leven met puntenverlies zoals bij NEC-thuis. Niet dat-ie daar vrolijk van wordt, maar dan kun je jezelf tenminste niets verwijten, beredeneert hij. “Tegen NEC laat je een punt liggen omdat je twee keer even de scherpte mist, maar verder was die er wel. Als je die scherpte tegen PSV wel laat zien, is de kans groot dat je aan de goede kant van de streep staat.”

Toch moet Ajax goed beseffen wanneer de handrem erop moet. “PSV wacht op het moment dat onze linies te ver uit elkaar liggen. Zoiets kan tegen elke club gevaar opleveren, maar PSV heeft betere spelers dan bijvoorbeeld NEC. We hebben stappen gemaakt, maar in Eindhoven moet alles kloppen.”

Ook interessant: onze analyse over de plus- en minpunten van underdog Ajax ten opzichte van PSV.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >