Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen breekt neus tijdens training van Nederlands elftal

Lekker dan, Jasper Cillessen is geblesseerd. De doelman van Oranje kwam tijdens de training van zondag in botsing met Klaas-Jan Huntelaar en brak zijn neus. De keeper moet het tripje met het Nederlands elftal naar Wembley helaas laten schieten.

27 maart 2016 - 13:49
UsershyraDesktopajax_dataimages10ac95bc64bb7c3e95f9e6b01ba00476_normal
Cillessen gaat niet met Oranje mee naar Wembley... © Pro Shots

De berichten over de blessure van Cillessen kwamen tot ons via diverse verslaggevers van het Nederlands elftal. Er stond zondag in het AFAS Stadion van AZ een training op het programma, maar die leek haast wel uit te draaien op een aflevering van M*A*S*H.

Eerst moet Daley Blind afhaken met klachten aan de hamstring, vervolgens brak Cillessen zijn neus en we vangen berichten op dat Davy Klaassen weer lichte knieklachten heeft. De doelman leek er van dit trio het ergst aan toe te zijn en er werd zelfs een brancard gebracht.

Cillessen vond dit niet nodig en zocht, weliswaar ondersteund door twee verzorgers, de kleedkamer op. Hij maakte daarbij een beduusde indruk en na enig onderzoek bleek waarom: hij heeft zijn neus gebroken. Engeland – Nederland komende dinsdag op Wembley wordt zonder hem gespeeld.

De gevolgen voor Ajax laten zich nog een beetje moeilijk raden. Over het algemeen laten spelers die hun neus breken een masker aanmeten, waarna zij alsnog kunnen spelen. Cillessen zelf heeft een idee hoe het is om met een masker op te keepen. 

Hij trainde enkele keren met een masker nadat hij tijdens het uitduel met ADO Den Haag in zijn gezicht was geschopt. De vaste sluitpost van Ajax vond het uiteindelijk niet nodig om dat masker ook tijdens een wedstrijd te dragen.

Het goede nieuws is dat het thuisduel met PEC Zwolle nog exact een week weg is. Hopelijk is Cillessen voldoende hersteld om gewoon onder de lat plaats te nemen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >