Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder: Milik opent vijf keer op rij score namens Ajax

Het is de laatste weken fijn om Arek Milik te zijn! Een spits leeft van doelpunten en Milik scoort aan de lopende band. Hij gaat zelfs de geschiedenisboeken in als de eerste Ajacied die vijf wedstrijden op rij de score wist te openen.

21 maart 2016 - 13:55
UsershyraDesktopajax_dataimages7d9ce818e20d504965902eb65cd27449_normal
Milik is bij twee goals betrokken, maar het konden er vier zijn. © Pro Shots

De Pool had in Eindhoven slechts 72 seconden nodig om zijn naam op het scorebord te toveren. Het leek allemaal heel simpel, maar in die rake kopbal is flink geïnvesteerd op het trainingsveld. Ook door Joël Veltman, die de bijbehorende assist leverde.

“We hebben hier veel op getraind, waardoor ik wist waar de bal zou komen. De assist was perfect,” looft Milik in De Telegraaf het voorbereidende werk van Veltman. “Was het een schitterende kopbal? Thank you very much.”

De nummer negen had de middag van Ajax een stuk gemakkelijker kunnen maken door vlak voor rust zijn tweede treffer te laten aantekenen. Milik stuitte eerst helaas op Jeroen Zoet om daarna een bal wild over te jagen. Het bleef daardoor lang spannend in het Philips Stadion, al kon PSV geen vuist maken.

“Ik verwijt mezelf dat ik het niet eerder besliste. Het maakt me blij dat ik de assist op Anwar el Ghazi gaf. Daardoor speelden we gemakkelijker, ook omdat het publiek het leek op te geven,” vervolgt Milik.

Hij beseft dat Ajax prima titelkansen heeft. “We hebben twee punten meer en een beter doelsaldo, maar dat geeft geen garanties. We hebben al te veel stomme punten weggegeven. Dat mag nu niet meer gebeuren.”

Als Milik tijdens Ajax - PEC Zwolle opnieuw het net vindt, of het nu de 1-0 is of niet, treedt hij in de voetsporen van Luis Suarez. Suarez wist in 2009 zelfs zes wedstrijden op rij te scoren. Ondanks die prima reeks kan de clubtopscorer volgend seizoen in de persoon van Sébastien Haller wel eens een extra concurrent krijgen.

Ajax nam recent contact met het kamp-Haller, zo weet Voetbal International. De meest verse berichten in de media komen bij de zaakwaarnemer van de 21-jarige Haller vandaan, dus het blijft allemaal afwachten. Maar het is ook weer interessant om in de gaten te houden.

Het is geen geheim dat Ajax op zoek is naar een geschikte tweede spits. Dat was tijdens de winterstop al het geval, maar toen kwam het niet tot een transfer. Er lijkt wel een stevig prijskaartje te hangen om de nek van Haller, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij de Domclub. Lees hier een analyse van Haller versus Milik.

Milik gaf recent al eens aan het niet prettig te vinden dat Ajax nadrukkelijk jacht maakt op een tweede spits.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >