Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beleid Ajax bij aflopend contract geldt niet voor De Boer

Is Frank de Boer ook volgend seizoen trainer van Ajax? Dat is weer eens de grote vraag. Niet omdat er clubs staan te popelen hem over te nemen, maar omdat het contract van de trainer medio 2017 afloopt. Spelers moeten op zo'n moment beslissen, De Boer hoeft dat van Ajax nog niet.

08 maart 2016 - 17:40
UsershyraDesktopajax_dataimages6fb89997e8f70cf55c8c9d432c4dd1a0_normal
Ajax en De Boer focussen zich voorlopig op de titelrace. © Pro Shots

Spelers van wie het contract afloopt, komen voor een duidelijke keuze te staan: als ik wil spelen, moet ik mijn contract verlengen. Vraag maar aan Nicolai Boilesen hoe dat kan uitpakken. De Deen zette zijn zinnen op een transfer, die bleef uit en hij speelt dit seizoen geen minuut.

De Boer hoeft niet te vrezen voor zo'n scenario. Zelfs niet nu Ajax besprekingen over de toekomst van zijn trainer heeft uitgesteld. Deze worden pas weer opgepakt als duidelijk is of de Boer zijn vijfde schaal grijpt of voor de tweede keer op rij het hoofd moet buigen voor PSV.

“We willen dat Frank zich in deze belangrijke fase van het seizoen, samen met zijn spelers en staf, richt op de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal,” vertelt Edwin van der Sar in de nieuwe uitgave van Voetbal International. “Ons beleid voor spelers geldt niet voor het contract van de hoofdtrainer.”

Bedenk er even bij dat 'Sar' niet alleen directeur externe relaties is, maar ook voorzitter van het technisch hart. In het technisch hart worden besloten over zaken als het contract van De Boer. Dennis Bergkamp heeft als assistent van De Boer ook zitting in dit orgaan en beslist dus in feite mee. De Boer zelf mag overigens ook zijn zegje doen, net als Marc Overmars.

Vanuit het 'kamp-De Boer' klinken geluiden dat er geen haast is, omdat hij nog tot 2017 bij Ajax onder contract staat. Wel of geen haast, VI besteedt uitgebreid aandacht aan de toekomst van De Boer. Op de cover prijkt 'klaar voor topcompetitie'. Dat slaat op de trainer, verwachten we.

Klik hier voor een voorproefje van de nieuwe VI of check woensdag wat er in Blendle staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >