Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena start onderzoek stadion te vernoemen naar Cruijff

Ok, het is dus serieus! De Amsterdam Arena gaat bekijken of het stadion kan worden vernoemd naar Johan Cruijff. Cruijff overleed op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Vrijwel direct werd door velen het idee geopperd om de naam van het stadion te veranderen.

25 maart 2016 - 12:28
UsershyraDesktopajax_dataimagese7c5fcdb099bf833240b0e519dec19b3_normal
Het zou kunnen dat het stadion naar Cruijff wordt vernoemd. © Pro Shots

“We hebben met zowel Ajax als de gemeente Amsterdam overleg gehad,” meldt Arena-directeur Henk Markerink aan het ANP. “Het is een sympathiek idee, dit gaan we serieus onderzoeken. We moeten echter niet voorbijgaan aan de uiteenlopende formaliteiten die hierbij komen kijken.”

Markerink stelt een zorgvuldige aanpak voor en wil ook eerst weten hoe de nabestaanden van Cruijff over dit idee denken. Het moge duidelijk zijn dat de familie Cruijff op dit moment andere zaken aan het hoofd heeft, dus verwacht geen supersnelle beslissing.

Vanuit de gemeente lijkt het licht in ieder geval op groen te staan. Zowel burgemeester Eberhard van der Laan als wethouder van Sport, Eric van der Burg, kunnen zich niet voorstellen dat er ook maar een Amsterdammer tegen het idee is.

De gemeente lijkt alvast overstag, Ajax kan er ook weinig op tegen hebben om in het Johan Cruijff Stadion te spelen en dus richt de blik zich ook alvast op de overige aandeelhouders van de Arena, die net zo goed toestemming moeten geven om de naam van het stadion te veranderen.

Het gaat om partijen als ABN Amro, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Coca Cola, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, Philips, RAI en de Nederlandse Staatsloterij.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >