Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen lopen ondanks gelijkspel uit op concurrentie

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond uitstekende zaken gedaan om het kampioenschap. Op bezoek bij nummer drie PSV bleef het bij 0-0, terwijl de andere concurrent FC Twente dure punten verspeelde.

26 maart 2016 - 11:48
UsershyraDesktopajax_dataimages49798c3dee4c5163a1c51811d87c20f9_normal
Het gat met FC Twente en PSV is nu vijf punten. © Sjoerd Tullenaar

Het gat tussen de Ajaxvrouwen met zowel PSV als FC Twente is nu vijf punten met nog zeven wedstrijden te gaan. “Dat we nu vijf punten voor hebben, betekent nog helemaal niets,” zei trainer Ed Engelkes op het digitale thuis van Ajax. “Het is niet zo dat de competitie nu is gespeeld. Wij moeten gewoon onze eigen wedstrijden winnen.”

Dat lukte tegen PSV dus even niet. Zeker in de eerste helft kwam de ploeg van Engelkes niet aan voetballen toe. De Eindhovenaren moesten winnen om nog een rol van betekenis te spelen om het kampioenschap en waren nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Toch gingen de twee ploegen rusten met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft stond de organisatie van de Ajaxvrouwen beter en gaven de Amsterdamers niets meer weg. Doordat de ploeg zelf ook niet meer wist te scoren bleef het bij 0-0.

Waar de Ajaxvrouwen verwachtten dat FC Twente in zou lopen bleek het tegendeel waar. FC Twente ging in eigen huis tegen de nummer laatst PEC Zwolle onderuit (1-2). En dat is opvallend te noemen. De Tukkers wonnen de vorige ontmoetingen met de Zwollenaren namelijk nog met 4-1 en 7-0. Volgende week spelen de Ajaxvrouwen een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ze zijn gewaarschuwd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >