Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax B1 voor het eerst naast podium op Future Cup

De ABN Amro Future Cup is voor Ajax B1 uitgedraaid op een teleurstelling. Slechts een van de vijf wedstrijden werd gewonnen en voor het eerst is er voor de talenten van De Toekomst geen plek op het podium. Ajax B1 eindigde als vierde.

28 maart 2016 - 14:53
UsershyraDesktopajax_dataimages2fc0539b2b279844ac2a8970a218ab1b_normal
Als Ajax B1 eruit vliegt, is het altijd tegen Anderlecht B1. © Pro Shots

We moeten zo eerlijk zijn om te vermelden dat vijf basisspelers afwezig waren wegens interlands of andere verplichtingen, maar van Ajax B1 mag je op een toernooi voor eigen publiek meer verwachten. Dat het lukte om de finaledag te bereiken was al een klein wondertje, de wederopstanding bleef vervolgens uit.

Ajax B1 had in de halve finales weinig in te brengen tegen Anderlecht B1, dat vrij eenvoudig met 0-2 won. De strijd tussen Ajax B1 en Anderlecht B1 kon nog worden opgevat als een duel tussen de elite, aangezien beide clubs tot nu toe de hoofdprijs verdeelden.

Voor het eerst slaagde Ajax B1 er niet in om de finale te bereiken, voor het eerst werd vervolgens ook het podium gemist. Barcelona B1 was in de troostfinale met 0-2 te sterk en daarmee werd een punt gezet achter een tegenvallend toernooi van de B-junioren.

Anderlecht B1 ging in een finale zonder doelpunten op zijn beurt onderuit tegen Arsenal B1, dat de penalty's beter nam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >