Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax B1 begint Future Cup met winst en gelijkspel

Traditioneel wordt op De Toekomst in het paasweekend de ABN Amro Future Cup afgewerkt. De B1 van Ajax neemt het dan op tegen de leeftijdgenoten van andere internationale clubs. In de poulefase speelde de ploeg van Frank Peereboom zaterdag de wedstrijd tegen Right to Dream gelijk (0-0), gevolgd door een overwinning op Red Bull Salsburg (3-0).

26 maart 2016 - 16:00
UsershyraDesktopajax_dataimages66f394fe1b7b521adba47e7622793308_normal
De ploeg van Peereboom heeft aan een puntje genoeg tegen Arsenal. © Pro Shots

Voorafgaand aan het paastoernooi was er – uiteraard – een mooi eerbetoon aan de overleden Johan Cruijff. Alle deelnemers vormden een kring en daarbinnenin stonden de teams van Cruijffs clubs Ajax en Barcelona. In de cirkel lag een shirtje van de legendarische nummer 14.

Of de talenten er nou een beetje van ontdaan waren of niet, het begin was uiterst moeizaam voor de B1. Tegen het Ghanese Right to Dream liet de Amsterdamse ploeg weinig zien. “Laten we hopen dat we gaan groeien in het toernooi”, zei Frank Peereboom na afloop op het digitale thuis van Ajax.

De woorden van de trainer kwamen uit, tenminste in de daaropvolgende wedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Ajax overklaste de Oostenrijksers met 3-0. Daishwan Redan en Franscesco Antonucci zorgden binnen tien minuten voor een 2-0 voorsprong. Rayan el Azrak bepaalde de eindstand op 3-0 door een hoekschop direct binnen te draaien.

Ajax speelt zondag de laatste wedstrijd in de poule tegen Arsenal (aftrap om 13.00 uur) en heeft aan een puntje genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Londenaren wonnen hun beide wedstrijden en gaan voorlopig aan kop. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales, die net als de finale op maandag op het programma staan.

Klik hier voor het programma en alle uitslagen van de ABN Amro Future Cup

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >