Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Benauwde bekerzege Ajaxvrouwen op Jong Twente

Er zitten soms van die wedstrijden bij waar eigenlijk niets te winnen valt. Zo’n potje speelden de Ajaxvrouwen vrijdagavond op bezoek bij Jong Twente in het bekertoernooi. Groots was het niet, maar de kwartfinale werd wel bereikt door een minimale overwinning.

06 februari 2016 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimages17a4ccad0b431811932c87f682896d03_normal
De ploeg van Ed Engelkes loot zaterdagavond mee voor de kwartfinales. © Sjoerd Tullenaar

Nee, overtuigend was het spel van de ploeg van Ed Engelkes allerminst. Goed, er was een duidelijk veldoverwicht en de Ajacieden kregen genoeg kansen, maar de koploper in de eredivisie hield het onnodig lang spannend.

Desiree van Lunteren zorgde vlak voor rust voor het langverwachte openingsdoelpunt. Merel van Dongen bezorgde haar de bal, Van Lunteren aarzelde vervolgens geen moment en schoot de bal hard binnen.

Echt bevrijd waren de Ajaxvrouwen niet na het doelpunt. De ploeg kreeg nog genoeg kansen, maar verzuimde de klus vroegtijdig af te maken. Met name Loïs  Oudemast had daar een aandeel in. De middenvelder kreeg twee honderdprocent kansen, maar had het vizier niet op scherp.

Gelukkig voor de Ajaxvrouwen bleef een stunt uit. De ploeg trok de overwinning over de streep en bereikte zo de kwartfinale van de beker. De loting zal zaterdagavond plaatsvinden. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >