Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weggestuurde El Ghazi vandaag op gesprek bij directie

Kan er een streep door de El Ghazi-zaak? Vandaag moet de rechtsbuiten zich verantwoorden bij de directie, nadat hij vrijdag door trainer Peter Bosz was weggestuurd.

31 oktober 2016 - 09:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesc8a09854f82d6109ae2dc00aa27b7665_normal
El Ghazi en Cerny stonden tegen Kozakken Boys nog samen in de basis. © Pro Shots

Dat valt te lezen in De Telegraaf. De doorgaans goed ingevoerde krant stelt tevens dat El Ghazi Bosz vrijdag tijdens de training toesnauwde ‘meer vriendjes’ te moeten opstellen. Daarmee doelde hij zeer waarschijnlijk op Bertrand Traoré, die vooral vanwege zijn goede band met Bosz op huurbasis naar Ajax kwam en nu de voorkeur boven El Ghazi krijgt als rechtsbuiten.

Wat er vrijdag precies was voorgevallen tussen El Ghazi en Bosz wilde de trainer zaterdag na de 1-0-zege op Excelsior niet zeggen. “Feitelijk heb ik Anwar voor de training verteld dat hij niet bij de selectie zat. Daarop vertoonde hij tijdens de training gedrag waarop ik besloot hem weg te sturen,” zei Bosz.

Vraag is uiteraard hoe groot deze zaak uiteindelijk wordt. Veel zal afhangen van het gesprek tussen de voetballer en de directie vandaag. Het zal alle partijen eraan gelegen zijn snel weer door een deur te kunnen. Onrust in de selectie is nooit goed. Daarnaast moet El Ghazi zijn teleurstelling kunnen omzetten in motivatie.

De concurrentie is moordend op de rechterflank. Traoré week door de stormachtige ontwikkeling van spits Kasper Dolberg al snel na zijn komst uit naar de rechterkant, waar El Ghazi de laatste weken ook steeds meer rekening moet gaan houden met Vaclav Cerny.

De Tsjech is in vorm en bevestigde dat tegen Kozakken Boys met een treffer en twee assists. El Ghazi speelde in het bekerduel de eerste helft een stuk minder opvallend, volgens Bosz ook omdat hij ziek was.

Dat de trainer voor Traoré en Cerny koos tegen Excelsior moet voor El Ghazi dan ook niet als een heel grote verrassing komen. Dat kwam het, gezien zijn gedrag, blijkbaar wel.

In de eredivisie kwam El Ghazi tot nu toe zeven keer in actie, de eerste drie duels als basisspeler, daarna nog vier keer als invaller. Tegen Vitesse (1 minuut) en Heracles Almelo (7 minuten) kreeg hij amper speeltijd, tegen ADO Den Haag (30 minuten) en Feyenoord (21 minuten) kreeg hij de laatste weken wel aardig wat speeltijd als rechts- en linksbuiten.

In de groepsfase van de Europa League speelde hij slechts 4 minuten, als invaller, tegen Standard Luik. Wel zat hij steeds bij de selectie. Donderdag speelt Ajax tegen Celta de Vigo. Woensdag zal duidelijk worden of El Ghazi dan alweer bij de selectie zit. (MvD)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >