Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax beloont talentvolle Janse met contractverlenging

Dies Janse liet een uitstekende indruk achter tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Ajax reden om door te pakken. De achttienjarige verdediger verlengt zijn contract tot de zomer van 2028, met de optie voor nog een jaar.

23 juli 2024 - 19:03
Janse 1200
Janse speelde veel in de voorbereiding. © AFC Ajax

We worden er altijd blij van wanneer jeugdspelers zich langer aan de club binden. Janse is zo’n speler die de afgelopen weken nadrukkelijk in het oog sprong. Hij maakte minuten in de oefenduels met PEC Zwolle, Sint Truidense V.V., Rangers FC en Olympiakos. Natuurlijk had dat deels te maken met de afwezigheid van de EK-gangers, maar Janse presteerde zeer verdienstelijk.

Hij werd niet voor niets door Francesco Farioli opgenomen in de selectie die meeging op het trainingskamp naar de Wageningse Berg. Janse maakte in 2020 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Sparta naar Ajax. In de afgelopen seizoenen was de linkspoot een vaste waarde in Ajax onder 17 en Ajax onder 18, terwijl hij ook al twaalf keer in actie kwam voor Jong Ajax.

Aanbevolen
Ajax maakt voorlopige rugnummers seizoen 2024/2025 bekend

Voor de clubleiding was het dan ook topprioriteit het tot 2026 doorlopende contract van de talentvolle verdediger te verlengen. Janse ligt nu vast tot medio 2028, met de optie voor nog een jaar. Dat de handtekeningen zijn gezet, is een mooi signaal naar de toekomst.

Technisch directeur Alex Kroes reageert: “We zijn heel blij dat Dies heeft verlengd. Hij is een speler die alle voorwaarden in zich heeft om Ajax 1 te halen. Zijn huidige contract liep tot medio 2026, maar gezien zijn prestaties, hebben we hem nu al een nieuw contract aangeboden. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Hij is op dit moment bezig aan een hele goede voorbereiding met de A-selectie. Wij zien voor hem een hele mooie toekomst bij ons weggelegd.”

Janse, die gelooft in het sportieve plan dat Ajax met hem heeft, liet in een recent interview met AT5 weten dat hij niet te ver vooruitkijkt. In de voetballerij gaat dat immers bijna niet. Hij wil simpelweg zoveel mogelijk spelen bij Jong Ajax en hoopt hier en daar aan te sluiten bij de hoofdmacht.

Dat hopen we met hem mee. Wat goed is, komt snel!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >