Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: welke keuzes maak jij richting NEC-thuis?

Ajax krijgt zondag bezoek van het goed presterende NEC. Makkelijke potjes zijn er dit seizoen niet voor onze ploeg, dus alle scherpte is vereist. Een goede startformatie ook. Welke spelers stel jij op tegen de Nijmegenaren?

17 februari 2024 - 09:47
S11ajanec800
Van den Boomen kan maximaal een helft spelen. © Pro Shots

Achter de naam van Steven Berghuis staat een vraagteken. Hoewel de reserve-aanvoerder tegen FK Bodø/Glimt (2-2) bepaald niet uit de verf kwam, is zijn mogelijke afwezigheid toch een aderlating. Op de de flanken zit Ajax niet bepaald ruim in zijn jasje. Steven Bergwijn, Mika Godts en Amourricho zijn immers nog niet fit. 

Ook Brian Brobbey en Jordan Henderson kampten met pijntjes, maar zij lijken het thuisduel met NEC te halen. Over Branco van den Boomen zegt John Van ’t Schip het volgende: “We moeten voorzichtig met hem zijn. Hij moet zijn minuten gaan maken met invalbeurten of beginnen en dan kijken hoever hij komt.”

Tot dusverre de personele problemen. Ook over de spelers die wel inzetbaar zijn, moet nog een ei worden gelegd. Wie zet je op linksback? Waar laat je Devyne Rensch spelen? Is Ahmetcan Kaplan klaar voor zijn debuut? Welke rol zie je weggelegd voor Kristian Hlynsson? En komt Chuba Akpom in jouw plannen voor?

Het zijn vragen waar jij antwoord op mag geven. Dat doe je door jouw ideale startformatie voor NEC-thuis te maken. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het thuisduel met de Nijmegenaren en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. We zijn benieuwd naar jullie ideeën!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >