Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tegen RC Lens bij uitschakeling in EL

Als Ajax door Panathinaikos FC wordt uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League, wacht de ploeg van Francesco Farioli in de play-offs van de Conference League een tweeluik met het Franse RC Lens. Ajax speelt eerst een uitduel.

05 augustus 2024 - 14:21
Lotingpouecl800
De Conference League is geen onbekend terrein. © Pro Shots

We hopen natuurlijk dat onze ploeg dit seizoen aantreedt in de Europa League, maar we moeten ook rekening houden met het scenario dat Ajax er in de derde voorronde van het toernooi uitvliegt.

Mocht het Ajax niet lukken Panathinaikos over twee duels te verslaan, dan stroomt het in bij de play-offs van de Conference League. Vooruitlopend op de uitslagen van de derde voorronde, werd maandag al geloot voor de play-offs.  

Daarin is Ajax gekoppeld aan RC Lens uit Frankrijk. De play-offs worden gespeeld op donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus.

Aanbevolen
Juichende Ajacieden tijdens eerste Europese awayday van seizoen

Omdat de Ajacieden als tweede uit het lotingballetje kwamen, wordt het heenduel in Frankrijk gespeeld. De return volgt een week later in de Johan Cruijff Arena.

Na de returns van de derde voorronde weten we pas echt hoe de kaarten precies zijn geschud. Zodra we meer informatie hebben over de kaartverkoop van het thuis- en uitduel, maken we geluid. 

Er bestaat natuurlijk ook een scenario dat Ajax er ‘gewoon’ in slaagt af te rekenen met Panathinaikos. Dan treedt onze ploeg in de play-offs van de Europa League aan tegen Jagiellonia Białystok (Polen) of FK Bodø/Glimt (Noorwegen). 

Aanbevolen
Ajax treft Jagiellonia Białystok of FK Bodø/Glimt bij winst op Panathinaikos

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >