Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden doen roadtrip Polen: ‘Kleine dertien uur, toen waren we er!’

De drie Ajaxgabbers Ranjith, Kevin en Michiel stapten woensdagmorgen in de auto. De bestemming? Het Poolse Bialystok, zo’n 1381 kilometer verderop. Daar aangekomen, wachtte een duik in het zwembad en hopelijk een mooie uitwedstrijd. We belden met Ranjith.

22 augustus 2024 - 11:58
Ranjith 1200
De mannen bij het stadion in Polen. © Ranjith

Flinke trip, mannen…
“Nou, zeker. Ik moest woensdag tot 11.30 uur werken. Daarna haalde ik Michiel op bij Amsterdam Zuid. Vervolgens reden we door naar Raalte, waar Kevin woont. Toen hij eenmaal in de auto zat, konden we in één streep door naar Polen. Normaal zijn we met een groter groepje, maar niet iedereen kon vrij krijgen. Bij mij op het werk zijn ze heel flexibel. Ze snappen mijn passie goed.”

Beetje afgewisseld achter het stuur?
“Michiel heeft tot de grens met Duitsland gereden. Daarna pakte ik het stuur over en heb ik deze vastgehouden tot het hotel in Bialystok. Het was wel een lange zit, haha!”

Ranjith Fotootje

Hoe lang hebben jullie erover gedaan?
“Een kleine dertien uur. Er waren in Duitsland wel wegwerkzaamheden, waardoor we een file moesten ontwijken. Toen reden we ergens door een dorp. Eenmaal in Polen konden we overal doorrijden. Het was daar heel rustig op de weg. Toch hadden we verwacht sneller door Polen heen te rijen. Van de ene naar de andere kant van het land is een serieus grote afstand. Ergens weet je dat ook wel, maar toch stonden we daar niet helemaal bij stil. Maar uiteindelijk viel het mee.”

Zijn jullie in één keer doorgereden?
“Eigenlijk wel. We zijn een paar keer gestopt om te plassen of te tanken. Ons doel was wel zo snel mogelijk in Polen te zijn. Het was dus echt plassen, tanken, broodje halen en door. We stonden nooit langer dan een kwartier stil. Volgens de routeplanning zouden we er zo’n veertien uur over doen. Daar hebben we dus een uur vanaf gereden. We hebben ook geen gekke dingen meegemaakt onderweg. Geen koeien op de weg of iets.”

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Jagiellonia Bialystok!

Was het meteen duidelijk dat jullie de auto zouden pakken?
“We hebben niet allemaal EU+, dus het duurde even voor we allemaal een kaartje hadden. Ondertussen waren de vliegtickets al schreeuwend duur. Ik heb een auto van werk. De kosten delen we door drie. Daarbij vind ik het ook niet erg om te rijden. Het is gewoon hartstikke gezellig. Een mooi avontuur, toch? Je gaat niet elke dag naar Bialystok.”

Waar verblijven jullie precies?
“In Bialystok zelf. In een hotel met een hele moeilijke naam. We hebben net ons ontbijt op. We rijden straks met de auto naar het stadion voor het omwisselen. Daarna weer terug naar het hotel voor een frisse duik in het zwembad. Er zit hier een heel wellness resort. Uiteraard gaan we later lekker de stad in.”

Hoe is Bialystok verder?
“Het is hier lekker weer. Het zonnetje schijnt en de stad ziet er netjes uit. Het is overal heel rustig. Ook wel knus, of zo. En mooi wat betreft kerken en kathedralen. Er is een groot marktplein met wat terrassen. Ik verwacht dat daar straks wel wat leven in de brouwerij komt. Verder is het best wel Oostblokkerig, haha! We hebben zin om straks de stad in te gaan om wat te drinken. Als we hebben gegeten, gaan we richting het stadion.”

Wanneer gaan jullie terug?
“Vrijdag. We hebben niet echt een harde planning. Het hangt er ook vanaf hoe gezellig het wordt na de wedstrijd, toch? De terugweg kan dus wel iets langer duren dan de heenweg. We zijn nergens aan verbonden, dus we zien allemaal wel hoe het loopt.

Wat verwachten jullie van de wedstrijd?
“We hebben altijd hoop. In Breda viel het vies tegen. Ik hoop op een kleine overwinning. Het mag ook zakelijk zijn. Het maakt me nu even niet uit hoe we ‘m winnen, als het maar gebeurt. Mooi voetbal komt later wel. Nu is het zaak deelname aan de Europa League veilig te stellen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >