Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax adviseert reizen naar Athene en Marseille niet meteen te boeken

De loting voor de groepsfase van de Europa League koppelde Ajax aan Olympique Marseille, AEK Athene en Brighton & Hove Albion. Ajax adviseert – als het speelschema bekend wordt – reizen naar Griekenland en Frankrijk niet meteen te boeken.

02 september 2023 - 00:05
AEK 1200
Athene voelt nog als niet zo lang geleden. © De Brouwer

De koppeling aan de club van Joël Veltman is tof. We hebben alvast zin in de trip naar Engeland. De tripjes naar Marseille en AEK zijn op voorhand wat ingewikkelder voor Ajacieden die hun club graag volgen door heel Europa. We hoeven onze vaste volgers niet uit te leggen dat het nog wel eens gedoe is bij die clubs.

Ajax ziet de confrontaties in Athene en Marseille als hoog-risico wedstrijden. Het is bovendien nog niet helemaal zeker of Ajacieden erbij mogen zijn in beide steden. Onze club raadt supporters dan ook aan de vooroverleggen tussen clubs en lokale autoriteiten af te wachten.

Aanbevolen
Speelschema: Ajax opent EL in Amsterdam tegen Marseille

Daarna wordt duidelijk of supporters welkom zijn. Als dat zo is, weten we ook welke maatregelen er worden genomen om alles goed te laten verlopen. Dan kun je vervolgens voor jezelf bepalen of je daarin meegaat of niet.

Er heerst in Griekenland momenteel een verbod op uitsupporters, maar dat geldt dan weer niet onder de vlag van de Uefa. Toch horen we er verschillende geluiden over. Mede om die reden raden ook wij aan je reis pas te boeken als over dit alles duizend procent zekerheid is.

We houden je op de hoogte!

Aanbevolen
Steijn over pittige EL-loting: ‘Het grote analyseren gaat nu beginnen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >