Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na Antony en Kudus skipt ook Álvarez training...

Met het verstrijken van een uiterst tumultueuze Nederlandse deadline day, is de rust allerminst wedergekeerd bij Ajax. In het buitenland is de markt nog open. Edson Álvarez aast op een droomtransfer naar Chelsea. In navolging van Antony en Mohammed Kudus weigert ook de Mexicaan te trainen.

01 september 2022 - 11:21
Alvarez 1200
Álvarez gooit zijn kont tegen de krib. © SV Ajax

Het lijkt inmiddels een vervelende traditie te worden op De Toekomst: Ajacieden die een stap naar een buitenlandse topcompetitie ambiëren en alles in het werk stellen om een transfer af te dwingen. Hoe? Door simpelweg de trainingen over te slaan en zo de druk op de club flink op te voeren.

Antony was de eerste speler die dit kunstje flikte. De Braziliaan zat naar eigen zeggen al met z’n gedachten in Engeland en stelde onvoldoende focus te hebben om deel te nemen aan de oefensessies. Hij werd begrijpelijkerwijs buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de uitduels met Sparta en FC Utrecht, maar Alfred Schreuder stelde terecht te balen van de werkweigering van de vleugelflitser.

Uiteindelijk werd het gedrag van Antony beloond, want de transfer naar Manchester United kwam rond. Al stond daar voor Ajax een astronomisch bedrag van 95 miljoen euro – exclusief bonussen – tegenover. Helaas zette de Braziliaan met zijn houding de toon en krijgt hij nu navolging van muitende teamgenoten.

Kudus verscheen woensdag niet op het trainingsveld omdat hij een overgang naar Everton wil afdwingen, terwijl Álvarez een dag later ook binnenblijft. Chelsea legde woensdag naar verluid een bod van ruim vijftig miljoen euro neer bij Ajax. Een hoop geld, maar na het vertrek van vele bepalende spelers liet de clubleiding weten dat een transfer van Álvarez deze zomer onbespreekbaar is.

Aanbevolen
Lefgozer Ocampos is tóch Ajaxspeler en moet Antony doen vergeten

Dat is tegen het zere been van de Mexicaan. Volgens De Telegraaf kan hij in Londen ruim vijftig miljoen euro verdienen in vijf jaar tijd. Bovendien ziet de middenvelder Chelsea als een droomclub. Hoe vaak komt zo’n kans voorbij? En dus doet ook Álvarez aan werkweigering, om zo af te dwingen dat de clubs met elkaar in gesprek gaan.

Daarmee belandt Ajax in een uiterst lastige situatie. Doordat de KNVB eerder niet scherp was, is de Nederlandse transfermarkt een dag eerder gesloten dan in de ons omringende landen. Mocht Álvarez toch nog vertrekken, dan kunnen Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar daar deze zomer geen vervanger meer voor binnenhalen.

Met het vastleggen van de transfervrije Florian Grillitsch – een deal die rond lijkt te zijn – speelt Ajax wel in op een mogelijk vertrek van Álvarez. Toch is de insteek dat de Mexicaan op z’n vroegst komende winter of over een jaar vertrekt. Maar hoe lang kan Ajax zijn poot stijf houden? Zeker als de transfersom nog verder wordt opgevoerd en Álvarez blijft aansturen op een vertrek?

In de bestuurskamers van de Johan Cruijff moeten donderdag nog flink wat noten worden gekraakt. De Champions League is aanstaande en nog meer Ajacieden die de deur uitlopen is zeer onwenselijk. Datzelfde geldt echter voor muitende spelers. Wij zijn blij als de stofwolken eindelijk zijn opgetrokken en de transferperiode er definitief opzit.

Is het al 2 september?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >