Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico gaat komende weken voor ‘Davids-look’

Kijk vanavond niet gek op als je Nico Tagliafico binnen de lijnen ziet verschijnen met een Edgar Davids-achtige bril op zijn neus. De kleine Argentijnse strijder draagt deze bril de komende periode tijdens trainingen en wedstrijden, ter bescherming van zijn oog.

10 februari 2021 - 09:30
Tagliafico 1200
Best handig zo'n skibril in deze winterse omstandigheden! © AFC Ajax

Tagliafico moest de strijd halverwege het duel met Willem II (3-1) staken. Na een hoofd-tegen-hoofd-botsing zagen we een enorm ei groeien onder het oog van de linksback. In eerste instantie speelde hij gewoon door, maar de bult werd op zeker moment zo groot dat hij er bij wijze van spreken bijna over struikelde. Het oog ging ook steeds meer dichtzitten, dus een wissel bleek noodzakelijk.

Het herstel verliep erna voorspoedig, maar de komende weken zien we Tagliafico dus wel op de velden met een beschermende bril. Trendsetter is hij daarmee niet, want dat was toch echt Edgar Davids in 1995. Het kenmerkte de middenvelder van weleer, die de sportbril droeg ter bescherming van zijn hoornvlies. Hij lijdt aan glaucoom, een oogaandoening.

Daarvan is bij Nicoooo gelukkig geen sprake, maar als je de verdediger ziet trainen met zo’n bril op zijn snuit, dan gaan de gedachten automatisch terug naar zijn bikkelende collega Davids, die inmiddels alweer 47 jaar is.

Tagliafico trainde maandag in de eigen Johan Cruijff Arena. Onder een dicht dak was het prima trainen voor de Ajacieden, terwijl de velden van De Toekomst bedekt waren onder een dik pak sneeuw. Toch leek Tagliafico door het leven te gaan met een soort skibril, al was daarvan natuurlijk geen sprake.

“Het staat mij niet echt goed,” reageert Tagliafico desgevraagd op de clubsite, als hem wordt gevraagd naar zijn bril. “Maar ik hoef er niet knapper van te worden, het moet bescherming geven.”

De vraag is altijd een beetje of zo’n bril niet hinderlijk is tijdens het voetballen. Volgens Tagliafico is daar gelukkig geen sprake van. “Mijn zicht is perfect. Ik moet alleen nog voorzichtig zijn en mijn oog beschermen. Het is aan mij de taak om te wennen aan de bril. Ik moet ‘m waarschijnlijk nog een paar weken dragen. De blessure herstelt goed.”

Tagliafico zegt de afgelopen dagen onwijs te hebben genoten van Koning Winter. De sneeuw vond hij geweldig, de wind daarentegen wat minder. “Ik heb mijn honden twee minuten uitgelaten, want het was te koud. De sneeuw is het probleem niet, de wind wel.”

Qua voetbal zijn de winterse omstandigheden natuurlijk niet ideaal, want het regent afgelastingen. Trainen bleek in Amsterdam – in tegenstelling tot in Eindhoven – gelukkig geen probleem. Tagliafico: “We hebben het geluk dat we zo’n geweldig stadion hebben, waarvan het dak dicht kan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >