Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opbrengst vragenvuur: Litmanen blijkt groot fan van Ekkelenkamp

Na een zwaar coronajaar wordt Jari Litmanen deze maand vijftig jaar. Dat schreeuwt om een Fins vragenvuur. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat vind je in ons nieuwe magazine. De originele nummer tien van Ajax blijkt groot fan van Jurgen Ekkelenkamp.

05 februari 2021 - 19:52
Litmanenekkelenkamp800
Jari vindt Jurgen gewoon een kanjer! © Pro Shots

Het vragenvuur met Litmanen mag met recht worden omschreven als een vragenvuur, want we kregen stapels vragen binnen en hebben werkelijk waar een salvo afgevuurd. De antwoorden zijn typisch-Litmanen. Soms met een kwinkslag, soms met een knipoog, doordrenkt van liefde voor de bal.

De leukste vraag heeft alles met een bal van doen en wordt beloond met een Pirovano naar keuze van de Ajacied. Welke vraag Litmanen de leukste van allemaal vond, check je in ons magazine. Eerst maken we je lekker met iets anders. Litmanen blijkt namelijk onder de indruk van Ekkelenkamp.

“Haha, ik denk niet dat hij mijn zoon is, maar ik moet zeggen dat ik hem in de laatste twee, drie jaar heb gevolgd,” antwoordt Litmanen op een vraag van Gerjan Kok. Gerjan wilde wel eens weten of Ekkelenkamp geen stiekeme zoon van Litmanen is, omdat ze zo op elkaar lijken qua lopen en lichaamshouding.

“Ik vind Jurgen gewoon een kanjer. Hij heeft oog voor positie en de goal. Wij zullen nog een hoop van hem gaan zien in de komende jaren,” vervolgt Jari, die Donny van de Beek echter beschouwt als zijn meest natuurlijke opvolger in Ajaxshirt. Dit deelt hij met André van Kemenade.

“Het spelsysteem van Ajax in 2018/2019 leek op dat van het Ajax van 1995. Van de Beek lijkt in veel opzichten op mij. Een middenvelder met loopvermogen, spelend dicht bij de spits, maar ook met een verdedigende taak.” 

“Kijk, ik was zelf weer anders dan Dennis Bergkamp, maar ik leerde veel van hem. Ik veranderde de 10-positie meer van aanvaller naar middenvelder. Donny lijkt meer op mij dan ik op Dennis. Donny was ook al meer middenvelder, net als ik.”

Het volledige Vragenvuur met Litmanen lees je in ons nieuwste magazine Ajax Life. Deze ook thuis krijgen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts veertien euro.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >