Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind trekt geen conclusies: 'Januari was super, maar super-februari komt eraan'

Als iets goed heeft uitgepakt, moet je vooral geen Dries Mertensje doen. Oftewel: je moet nooit te vroeg juichen. Ajax is in al die jaren door schade en schande wijs geworden. Gelukkig maar. Er is na de puike winst op AZ (0-3) geen enkele reden om de polonaise te lopen, beseft Daley Blind.

01 februari 2021 - 11:53
Blindazajacar
Met Blind op linksback dwong Ajax zijn opponent snel op de knieën. © Pro Shots

Blind blijft bescheiden onder alle complimenten waarmee hij wordt overladen, na een uitstekend optreden tegen AZ. De verdediger speelde in Alkmaar als linksback en was bij drie doelpunten – eentje werd afgekeurd – betrokken. Hij gaf een masterclass weg.

“Ik doe mijn best,” reageert Blind op complimenten van de NOS. “De trainer vroeg of het oké was om mij daar op te stellen en dat was voor mij geen probleem. Als het zo uitpakt, ben ik de laatste die klaagt.”

Zelfs de gemiddelde Ajacied heeft eventjes niets te klagen, al hoor je bij alle conclusies over de supermaand die januari werd heus wel kanttekeningen over het vertoonde spel. Maar in zo'n volle maand, met de ene na de andere topper, is het haast niet te doen iedere keer goed te spelen. Toch?

Blind: “We hebben een grote kleedkamer. Je ziet ook de kracht van de kleedkamer. Iedereen heeft een belangrijke rol. Het is vaak gebeurd dat als iemand invalt hij er gelijk staat. Daar is iedereen zich ook van bewust. Je ziet de wil om te winnen. Die is groot. Ook bij achterstand of in een moeilijke fase. Dan kan er strijd geleverd worden.”

Is de strijd hiermee ook gestreden en Ajax definitief ontsnapt? Fantastische uitslagen, zeven punten voor en ook nog eens een veel beter doelsaldo. Een heerlijke opsomming, maar ja. Er worden in januari geen prijzen uitgereikt. En in februari evenmin, vraag maar aan diezelfde Mertens. Want Mertens stond uiteindelijk 'gewoon' met lege handen, hoor.

“Nee, nee, nee, nee,” haast Blind zich om te reageren op de suggestie dat Ajax de titelrace nu heeft beslist. “Zo staan wij er zeker niet in. Er komen nog genoeg wedstrijden aan. Januari was super voor ons, maar ik heb al gehoord dat super-februari eraan komt. Daar moeten we ook weer op voorbereid zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >