Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life Podcast #10: Van A tot Z met Lindenbergh en een ode aan The Hunter!

Hij was aanvoerder van Ajax 1 en daarvoor één van de wederopbouwers van AZ. Kenner Olaf Lindenbergh praat Daniel Dekker en Amber Roner bij over de tegenstander van de week uit Alkmaar. Check onze audio-ode aan Klaas Jan Huntelaar en hoor de mening van supporters: zijn wij nou zo kritisch of...? We zeggen dus: luisteren, gewoon doen!

27 januari 2021 - 14:17
Podcast Lindenbergh 1200
Lindenbergh (links) in actie als Ajacied tegen oud-werkgever AZ. © Pro Shots

Ajax heeft net de nipt met 0-1 gewonnen KNVB-bekerwedstrijd tegen AZ achter de rug en zondag staat het eredivisieduel met de Alkmaarders alweer op stapel. Een wedstrijd die misschien nog wel spannender is!

Als er iemand kan vertellen over beide clubs, dan is het Lindenbergh en precies dat doet hij in onze nieuwe podcast. In werkelijk onvervalst plat Amsterdams laat hij alvast één ding helder weten op de vraag wie er mag winnen: "Dan ben ik voor Ajax!"

Lindenbergh vertelt in onze podcast precies wat volgens hem zondag de gevaren zijn. "AZ is vooral in de omschakeling gevaarlijk. Als je kijkt naar hoe zij hun goals maken, dan is dat vaak door dom balverlies van de tegenstander. Dan ligt het open en met Boadu en Stengs hebben ze twee gevaarlijke voorhoedespelers."

Natuurlijk kijkt Lindenbergh ook terug op zijn twee Amsterdamse periodes. Hij doorliep er de jeugdopleiding en weet daar goed over te vertellen. Hij brak niet door, maar Ajax pikte hem later alsnog op bij AZ, toen Danny Blind de trainer in de Johan Cruijff Arena was.

Voor quizvragen is dit een leuke, want veel mensen herinneren zich vast niet dat Lindenbergh zelfs de aanvoerdersband droeg, als Ajacied. "We hadden Gálasek als aanvoerder, maar hij was geblesseerd. Toen droeg ik een aantal wedstrijden de aanvoerdersband."

Dat bleek nog niet zo eenvoudig... "Ik was geen vaste basisspeler, speelde niet wekelijks, dus dan is het lastig spelers sturing te geven die wel elke week spelen. Je praatte met ze, maar ik was niet degene die sturing gaf."

We trakteren luisteraars ook op een ode aan Klaas Jan Huntelaar en in de babbelbox geven supporters hun mening: zijn we veel te kritisch op Ajax of kan het niet kritisch genoeg?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >