Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Klaassen maakt rentree bij gelijkspelend Oranje

Davy Klaassen is weer international! De middenvelder maakte woensdagavond tegen Spanje (1-1) na ruim drie jaar zijn rentree in het Nederlands elftal. Daley Blind speelde vrijwel de gehele wedstrijd mee, terwijl Quincy Promes negentig minuten op de bank bleef.

11 november 2020 - 22:35
Klaassenoranjespanje800
Davy in Oranje, dat zien we graag! © Pro Shots

Het is 10 oktober 2017 als Klaassen zijn voorlopig laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. In Amsterdam – waar Zweden de tegenstander is – mag de middenvelder na rust twintig minuten meedoen. Daarna valt het Oranje doek voor Klaassen en wordt hij ruim drie jaar niet meer opgeroepen.

Klaassen en Oranje was sowieso al geen geweldige combi. De teruggekeerde Ajacied speelde tot voor het oefenduel met Spanje zestien interlands, waarvan er slechts zes werden gewonnen. Niet dat de Ajacied daar per se iets aan kon doen, want het liep destijds gewoon voor geen meter bij het Nederlands elftal.

Waar de vorige bondscoaches Klaassen nog links lieten liggen, deed hun opvolger Frank de Boer dat niet. Nog geen vier weken nadat Klaassen terugkeerde bij Ajax, werd hij door de kampioenenmaker weer opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Zo kon het gebeuren dat we Klaassen woensdagavond na lange tijd eindelijk weer eens in het Oranje-tricot zagen voetballen. De middenvelder kwam direct na rust binnen de lijnen en met hem in de ploeg wist het Nederlands elftal een 0-1 achterstand om te zetten in een gelijkspel (1-1). Donny van de Beek was namens Oranje trefzeker.

We zagen naast Klaassen ook nog een andere Ajacied in Oranje. Zo speelde Blind vrijwel de gehele wedstrijd mee, terwijl Promes negentig minuten lang op de bank bleef. Ryan Gravenberch trainde vandaag nog mee met Jong Oranje, maar sluit zich donderdag als vierde Ajacied aan bij het Oranjekorps.

Het Nederlands elftal speelt zondagavond om 18.00 uur in eigen huis tegen Bosnië, waarna op woensdag 18 november om 20.45 uur het uitduel met Polen op het programma staat. Beide wedstrijden staan in het teken van de Nations League.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.