Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn wilde niet langer de pispaal zijn bij Ajax

Steven Bergwijn (26) vertrok op de valreep bij Ajax. Al-Ittihad Club maakte op de slotdag van de transferperiode 21 miljoen euro over voor de aanvaller. Het lukte Ajax niet een vervanger te halen, dus is Mika Godts nu de enige overgebleven linksbuiten.

06 september 2024 - 09:25
Bergwijn 1200 (1)
Bergwijn gaat vooral Brobbey en Taylor missen. © Pro Shots

Dat laatste is niet het probleem van Bergwijn. Hij kijkt in een uitgebreid interview met De Telegraaf terug op zijn periode bij Ajax. Hij verlaat de club met gemengde gevoelens. Ook voor de aanvaller was deadline day een bewogen dag.

Technisch directeur Alex Kroes verscheen in de ochtenduren nog voor de camera van ESPN. Hij zei geen vuurwerk meer te verwachten. Het geeft maar aan hoe Ajax overvallen werd door Al-Ittihad. Plots was het alle hens aan dek. Bergwijn vertrok, Kamaldeen Sulemana kwam er uiteindelijk niet voor terug.

In gesprek de wakkere krant vertelt Bergwijn dat hij het zwaar vond Ajax te verlaten. Hij spreekt ook over een dubbel gevoel, want hij had het idee dat hij bij veel mensen de pispaal was geworden. Alsof hij symbool stond voor alles wat niet deugde bij de club.

“Hoge bomen vangen veel wind,” zegt hij dan ook in De Telegraaf. “Mijn imago werkt soms ook niet mee, maar ik blijf gewoon altijd mezelf. Op een gegeven moment leek het wel een hype om alles wat verkeerd ging aan mij op te hangen. Als iemand op de reservebank een scheet liet en ik het shirt voor mijn mond deed, werd gezegd dat ik ongeïnteresseerd was en zat te gapen. Ik kon niks meer goed doen. Daarom is het ook beter dat ik ga. Dat Ajax 21 miljoen euro aan me overhoudt, maakt me blij.”

Aanbevolen
Geruchtendiarree: Ajax haalde deze spelers allemaal… niet

“Vooral Brian Brobbey en Kenneth Taylor ga ik erg missen. Maar andersom ook hoor, denk ik,” vervolgt Bergwijn. De in Amsterdam geboren voetballer vertelt ook dat het Ajaxavontuur voor hem niet is geworden waar hij vooraf op hoopte. Dat gevoel deelt Bergwijn met veel supporters die er vermoedelijk net zo over denken. Vrijwel iedereen had er meer van verwacht. Of wellicht gehoopt.

Bergwijn zag al vrij vlot na zijn komst de ene na de andere goede speler vertrekken. Ajax raakte keihard in verval. Het werd een enorme puinhoop, zowel binnen als buiten de lijnen. Het lukte de flankspeler maar weinig om zijn ploeg bij de hand te nemen. Bergwijn: “Het vorige seizoen was vooral lastig omdat het alleen maar bergafwaarts ging. Toch was ik altijd gelukkig en ging ik elke dag met plezier naar de club. Door de mensen die er werken en mijn teamgenoten, hielden we het vol.”

We waren lang benieuwd hoe Bergwijn zou gaan renderen onder Francesco Farioli, maar dat gaan we nooit ontdekken. Bergwijn vervolgt zijn loopbaan in Saudi Arabië. Niet alleen Ajax incasseert veel geld, ook de speler zelf tekent een lucratief contract. Dat hij er financieel explosief op vooruit gaat, steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken.

“Maar ook sportief vond ik Al-Ittihad interessant,” stelt Bergwijn. “Omdat daar topspelers als Karim Benzema, Moussa Diaby, Danilo Pereira, N’Golo Kanté en Fabinho spelen. Ik verheug me erop teamgenoot te worden van zulke wereldspelers. En de Saudi Pro League wordt de komende jaren alleen nog maar sterker.”

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - FC Utrecht!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >