Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over NAC - Ajax

Onze club is zo druk bezig met Europese voorrondes, dat je bijna vergeet dat de eredivisie alweer is begonnen. Ajax gaat zondag op bezoek bij promovendus NAC. We hebben wat zaken op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

17 augustus 2024 - 12:10
Driedingennacaja800
NAC speelde de laatste jaren vooral tegen Jong Ajax. © Pro Shots

Revanchegevoelens bij NAC
Het was een intense wedstrijd tegen Panathinaikos FC (0-1). Ondanks dat de Ajacieden honderdtwintig minuten in de benen hebben, zijn ze ongeschonden uit de strijd met de Grieken gekomen. “Iedereen is fit. Er zijn geen blessures,” zo laat Francesco Farioli weten aan het eigen clubkanaal. “Natuurlijk moeten we nog evalueren, maar iedereen is fit genoeg om zondag te kunnen spelen.”

De trainer verwacht van het ene hete potje naar de andere vurige wedstrijd te gaan. “We spelen tegen een team dat revanche wil nemen voor hun eerste duel van het seizoen,” zo doelt hij op de 4-1-nederlaag tegen FC Groningen. “Zij spelen thuis, in een stadion met een geweldige sfeer, zo heb ik me laten vertellen.” 

Het zou goed kunnen dat Farioli er in Breda wederom voor kiest te rouleren. De duels volgen elkaar in rap tempo op. Na NAC-uit staat alweer een bezoekje aan Polen op het programma. “Er zijn veel factoren waar we rekening mee moeten houden. Het is niet ideaal maar anderhalve dag te hebben om je voor te bereiden, maar dit is wel de standaard die we willen. Nu we zeker zijn van Europees voetbal, gaat dit vaker gebeuren.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: welke opstelling trek jij uit de la tegen NAC Breda?

Kemper verwacht play-offssfeertje
NAC moest het vijf jaar doen met potjes tegen de beloftenploeg, maar nu komt het ‘grote’ Ajax op bezoek. Daar kijkt oud-Ajacied Boy Kemper naar uit. “Iedereen wil graag tegen Ajax spelen. Dit zijn de mooiere wedstrijden van het seizoen. Door dit soort potjes besef je echt dat je weer in de eredivisie speelt. Daar doe je het voor als kleine jongen,” aldus de verdediger tegenover BN DeStem.

Kemper moest het openingsduel in de eredivisie laten schieten vanwege een schorsing. Hij keert zondag terug in de selectie. De verdediger is er klaar voor. “Laat ik vooropstellen dat het allemaal gasten zijn met heel veel kwaliteit. Wij moeten 110 procent geven om dat te bestrijden. Aanvallend moeten we profiteren van de fouten die zij maken. Als je onder de druk uitkomt, liggen er kansen. Niks is onmogelijk.” 

Ook supporters van NAC kijken uit naar hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Kemper verwacht een goed sfeertje in het Rat Verlegh Stadion. “Ik heb heel veel berichten gehad van supporters, dat ze er zin in hebben. De sfeer bij ons is altijd goed. Daar twijfel ik niet aan. Ik verwacht zondag weer zo’n play-offs-sfeertje.”

Aanbevolen
Ajax speelt in uitverkocht huis tijdens Europese play-offs

Politiestaking
Het duel met NAC leek heel even op losse schroeven te staan. De politie voert komend weekeinde namelijk actie voor een beter pensioen. Daardoor zijn er geen agenten aanwezig bij de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. De zorgen over het doorgaan van de wedstrijd, werden al snel weggenomen.

“Dit is meteen een mooie gelegenheid voor supporters om te laten zien dat voetbal zonder de aanwezigheid van de politie kan,” zo liet een woordvoerder van de gemeente Breda aan AT5 weten. “In Breda geldt bij voetbalwedstrijden dat de politie waar mogelijk afwezig is, als dit kan. En ze zijn aanwezig als het moet.” 

“Daarbij werken we informatiegestuurd,” vervolgt de woordvoerder. “Zo lang er geen informatie is die aanleiding geeft om de politie aanwezig te laten zijn, is de politie er niet. Op dit moment is er geen aanleiding die de aanwezigheid van de politie noodzakelijk maakt. De wedstrijd gaat ondanks de actie gewoon door, tenzij er nieuwe informatie komt.” 

NAC en Ajax trappen zondag om 16.45 uur af in het Rat Verlegh Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler, terwijl Pol van Boekel de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop Jagiellonia Bialystok-uit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >