Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax reist met Brobbey en zonder Bergwijn af naar Athene

Ajax is onderweg naar Griekenland voor de belangrijke eerste wedstrijd tegen Panathinaikos FC. Brian Brobbey stapte ook aan boord van het vliegtuig met Athene als bestemming. Steven Bergwijn echter niet. Francesco Farioli laat 24 spelers afreizen.

07 augustus 2024 - 12:39
Brobbey 1200
Brobbey is er weer bij! © AFC Ajax

Met Brobbey in de gelederen heeft Farioli weer iets meer te kiezen in de voorhoede, al is natuurlijk nog maar de vraag hoeveel minuten de spits kan maken. De Italiaanse coach heeft het steevast over spelers die een wedstrijd beginnen en spelers die een wedstrijd afmaken. We zijn benieuwd welke rol hij in gedachten heeft voor de EK-ganger.

Bergwijn schittert daarentegen door afwezigheid. De aanvaller, die geschorst is tegen sc Heerenveen, maakt geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. Of dat te maken heeft met een gebrek aan fitheid of met iets anders, horen we vast snel van zijn trainer. Leicester City lijkt serieus in de markt voor Bergwijn.

Verder valt op dat Gerónimo Rulli er niet bij is. De doelman is terug na uitschakeling met de Argentijnse ploeg op de Olympische Spelen, maar lijkt een transfer naar Olympique Marseille te gaan maken. Ook Christian Rasmussen reist niet mee. Jay Gorter en Dies Janse zijn wel van de partij.

Aanbevolen
Farioli’s elf: maak jij van Brobbey een starter of finisher?

Ajax en Panathinaikos trappen donderdag om 20.00 uur Nederlandse tijd af in Olympisch Stadion Spyridon Louis. Het belooft een spannende confrontatie te worden, waar voor beide ploegen veel op het spel staat.

Als het Ajax lukt om Panathinaikos over twee duels te verslaan, dan wacht in de play-offs van de Europa League een tweeluik met Jagiellonia Bialystok (Polen) of FK Bodø/Glimt (Noorwegen). Mocht onze club het niet redden tegen de Grieken, dan treft het RC Lens (Frankrijk) in de play-offs van de Conference League.

Aanbevolen
Keffend en jankend richting Athene!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >