Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: ruim jij tegen Union Berlin basisplaats in voor Bassey?

Na een pauze van drie maanden mag Ajax donderdag ook weer Europees aan de bak. Het Duitse 1. FC Union Berlin komt op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Hoe ziet jouw strijdplan eruit?

15 februari 2023 - 09:33
Bassey Training 1200
Hoe zet jij het defensief neer? © AFC Ajax

Sinds de aanstelling van John Heitinga als hoofdcoach lijkt er weer een frisse wind te waaien door de Johan Cruijff Arena. We zien lachende spelers en een opwaartse lijn qua resultaten. Bij de supporters proef je voorzichtig optimisme. Allemaal fijne constateringen, maar met Union Berlin wacht een serieus zware test.

De Duitse club staat niet voor niets op de tweede plek in de Bundesliga. Bovendien oogt Ajax defensief nog behoorlijk kwetsbaar. We zijn dan ook erg benieuwd hoe onze club de krachtmeting met Union Berlin doorstaat. Net zoals we benieuwd zijn hoe jij de wedstrijd aanvliegt.

Houd je de huidige laatste linie intact of kies je ervoor Calvin Bassey in het hart van de verdediging te laten starten? In dat geval kan Edson Álvarez op het middenveld voor wat extra defensieve power zorgen. Het is sowieso een interessante vraag hoe die middenlinie eruit moet zien. Kortom, er moeten knopen worden doorgehakt.

Hoe zet jij de poppetjes neer? Laat het ons weten! Je kunt je eigen opstelling maken in onze Ajax Life-app. Open deze dus of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt.

Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Union Berlin en maak jouw ideale opstelling. Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself.

Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >