Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat Scherpen jaartje vlieguren maken bij PEC Zwolle

Er is bij Ajax een heuse keeperscarrousel gaande. De ene vertrekt waarschijnlijk deze zomer, de ander heeft net verlengd en de derde is onlangs aangetrokken. Met het verhuur van Kjell Scherpen aan PEC Zwolle wordt er nu ook een vierde hoofdstuk aan het keepersboek toegevoegd.

18 mei 2021 - 15:52
Scherpenpec800
Succes in Zwolle, Kjell! © Pro Shots

De situatie rondom Andre Onana is inmiddels bekend. De Kat uit Kameroen staat nog een tijdje buitenspel met een dopingschorsing – de zaak tegen de Uefa staat gepland voor 2 juni – en tekent vooralsnog niet bij. Daarom hoopt Ajax hem deze zomer te verkopen, zodat hij in 2022 niet transfervrij de deur uitloopt.

Marc Overmars en co speelden al in op het vertrek van Onana door het contract van Maarten Stekelenburg te verlengen en Remko Pasveer aan te trekken. Daar kwam maandagmiddag ook nog de interesse in de talentvolle Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter bij.

Het wordt dus dringen geblazen onder de lat en voor Scherpen lijkt het perspectief bij Ajax steeds kleiner te worden. De boomlange Emmenaar kiest daarom eieren voor zijn geld en wordt door de kampioen een jaartje verhuurd aan PEC, zo weet ESPN.

Scherpen kwam in het eerste elftal van Ajax slechts vier keer officieel in actie. Verder stond hij vooral tussen de palen bij Jong Ajax. In Zwolle hoopt de goalie weer wat vlieguren in de eredivisie te kunnen maken, zoals hij dat eerder al bij FC Emmen deed.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >