Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes heeft volste vertrouwen in goede afloop voor Ajax

De geleerden stellen dat Ajax 43 procent kans heeft om zich te kwalificeren voor de Europa League, maar gevoel is ook een belangrijk dingetje. Het gevoel van Amin Younes is goed. Heel erg goed. De Duitser heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax tegen Rosenborg BK aan het langste eind trekt.

23 augustus 2017 - 13:10
UsershyraDesktopajax_dataimages222799bf233863f85f605583518f6d34_normal
Laten we hopen dat er donderdag juichfoto's van Younes in omloop zijn. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax was in de eigen Johan Cruijff Arena zeker niet minder dan de Noren – integendeel – maar het dwong gewoon te weinig af om te spreken van een gestolen overwinning (0-1). Het vervelende van die avond is wel dat de Ajacieden in het Lerkendal Stadion alles uit de kast moeten halen.

Terwijl supporters vrezen voor een jaartje zonder Europees voetbal, raakt Younes niet in paniek. De linksbuiten denkt dat Ajax de achterstand goed kan maken en alles op zijn pootjes terechtkomt. “Ik ben heel positief over een goede afloop in Noorwegen,” deelt Younes met Ajax Life.

“We gaan nog een keer bespreken wat er fout ging in de thuiswedstrijd, maar we hebben vooral een beetje geluk nodig. Kansen waren er genoeg, ik heb veel voorzetten gezien. We verloren, maar er gingen ook veel dingen goed. Natuurlijk, er liep ook dingen mis. Daar gaan we over praten.”

Het had zomaar goed kunnen komen als iemand een voorzet waarbij Younes de bal teruglegde tegen de touwen had geschoten – opdracht van Marcel Keizer – maar er stond niemand op de plek waar vorig jaar zeker weten Davy Klaassen zou opduiken. “Davy had daar moeten staan,” grapt de Duitser.

“Het gaat komen. We moeten positief blijven en dan komt het goed, ik weet het zeker. Ik geef zelf liever geen voorzetten vanaf de zijlijn, want dan is de kans op een doelpunt niet zo groot. Het is moeilijk voor de mensen in het midden als we alleen maar hoge voorzetten geven. Ik wil de achterlijn bereiken en vanaf daar iets proberen, dat is moeilijker te verdedigen.”

Younes vindt het lastig om aan te geven hoe we zijn prestaties moeten inschatten. De linksvoor miste het duel met FC Groningen (3-1) wegens ziekte en is sowieso niet topfit, na een druk seizoen en volle zomer, waarin hij met de nationale ploeg op pad was. Ajax probeert Younes waar mogelijk te ontzien.

“Ik wil mijn best doen en er zijn voor de ploeg, maar ik ben nog niet honderd procent. Hoeveel wel? Dat kan ik niet aangeven, maar ik heb nog een beetje tijd nodig. Het zit vooral in mijn hoofd, omdat ik vorig seizoen maar wedstrijden bleef spelen. Vergeet niet dat ik een jonge speler ben. Een beetje vrije tijd zal me goed doen, ook al ga ik vaak trainen zelfs als we vrij zijn. Ik zal nu toch echt thuis blijven.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >