Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer is geen voorstander van voorzetten vanaf zijlijn

Ajax moet snel zien te voorkomen dat de start van het seizoen totaal in het water valt. Er kan veel beter in de onderlinge afstemming en ook het aanvalsspel biedt ruimte voor progressie. De flankspelers moeten zorgen voor meer gevaar, maar niet per se via voorzetten.

15 augustus 2017 - 11:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4394fcb2f374541e306c66960ba8ac50_normal
Het is nu aan Keizer om dingen die fout gaan om te buigen. © Pro Shots

Marcel Keizer is geen voorstander van de ouderwetse voorzet, laat hij doorschemeren tijdens de nababbel van Heracles-uit. Ajax verloor die wedstrijd met 2-1 en als er eens een voorzet werd gegeven, was die niet goed. Al biedt het doelpunt dan weer hoop.

“Ik vond de voorzetten niet goed. Ik ben sowieso geen voorstander van voorzetten helemaal vanaf de zijlijn,” deelt Keizer met Ajax TV. “Bepaalde voorzetten zijn wel mooi, zoals de teruggetrokken voorzet waar ook de goal uit komt.”

Het is niet zo gek dat Keizer geen fan is van een slingerbal voor het doel. Een voorzet is geen effectieve manier om op jacht te gaan naar een doelpunt. Gemiddeld levert een van de zeventig verre voorzetten een doelpunt op. Dat is niet heel veel. Real Madrid vormt een uitzondering, daar kun je alles over lezen in dit artikel.

Niet alleen zijn de voorzetten van Real van hoog niveau, ook zorgt ‘De Koninklijke’ voor een goede bezetting voor het vijandelijke doel. Dat is bij Ajax net zo goed vatbaar voor verbetering. “Mensen voelen zich zo vrij op hun positie dat ze uit positie lopen. Dan heb je ook niet meer de tijd of ruimte om naar de goal te bewegen,” stelt Keizer vast.

“We voetballen te ver van de goal af. We moeten ervoor zorgen dat de buitenspelers en contra-middenvelders bij het doel zijn als de bal voor de goal komt. Dat ging niet goed. Ik ben tevreden over de beweging, maar dat dreven we te ver door waardoor posities niet goed bezet waren. In de afstemming is er nog zat te doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >