Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Nostalgie! Win het shirt van Ajax' stadsrivaal FC Amsterdam

Ajax speelt zondag tegen Sparta, een van drie Rotterdamse clubs in de eredivisie. Sinds 1982 is Ajax al Amsterdams enige profclub. Dat jaar ging FC Amsterdam ter ziele.

10 februari 2017 - 09:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesee48dc10d87f3bd4458860621ea98821_normal
Geert Meijer (l) en Heini Otto halen herinneringen op aan FC Amsterdam © Pro Shots

Nostalgie in de kantine van Ajax, als jeugdtrainer Heini Otto en oud-speler Geert Meijer plaatsnemen aan tafel. Beiden speelden in de jaren zeventig voor FC Amsterdam, en wonnen met die ploeg op 23 februari 1975 de derby zelfs met 4-2. In De Meer.

"Ajax was na het WK van 1974 op z'n retour. Piet Keizer was gestopt, Arie Haan mopperde met trainer Hans Kraay senior en Jan Mulder speelde met knieproblemen. Ajax was geen team meer. Iedereen wilde weg en uiteindelijk ging Ajax ook een verjonging doorvoeren," stelt Meijer, die twee keer scoorde die middag. Na het seizoen zou hij voor 650.000 gulden worden verkocht aan Ajax.

De contacten tussen de spelers van Ajax en FC Amsterdam waren goed, vertelt Otto. "Wij gingen vaak bij Ajax kijken. Ook de Europacupwedstrijden. Stond ik in het Olympisch Stadion op vak TT, dook ik het hek over en kon vanaf de sintelbaan kijken. Of ik ging op het fietsje of de brommer naar De Meer."

We zijn natuurlijk voor Ajax, maar voor deze ene keer geven we (in samenwerking Copa) het shirt van de tegenstander weg: het retroshirt van FC Amsterdam. Wil jij kans maken? Doe dan mee aan de prijsvraag. Dit kan tot en met vrijdag 17 februari. Met de winnaar wordt contact opgenomen.

Geef antwoord op de volgende vraag:

Wie was de superscout van FC Amsterdam?

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >