Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ren op geboortedag Cruijff 14 km van Arena naar Olympisch

Ajax en de Cruyff Foundation organiseren 25 april een hardloopwedstrijd ter ere van Johan Cruijff. Ajax’ grootste voetballer aller tijden zou die dag 70 zijn geworden. De afstand van het wedstrijdje is 14 kilometer, maar da’s logisch.

11 januari 2017 - 09:37
UsershyraDesktopajax_dataimages1f0f3017ccc543ec34c455378125ee4e_normal
Je mag de 14 kilometer ook lopen met shirt en schoenen aan. © Ajax Images

De Cruyff Foundation 14K Run is een zogenaamde Social Run. Het gaat dus vooral om plezier en niet om wie de snelste is, dat idee. De start is bij de Amsterdam Arena, de finish in het Olympisch Stadion.

“Via een route van exact 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run in het Olympisch Stadion. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff,” schrijft Ajax op het digitale thuis.

Vind je 14 kilometer te lang? Geen paniek! Er wordt ook een parcours van 5 kilometer uitgezet en voor kinderen is er een Kids Run. Deze routes starten en eindigen in de Arena.

Al het geld dat wordt opgehaald, gaat naar de Cruyff Foundation. Met dat geld kunnen weer verschillende projecten worden gefinancierd.

Zodra er meer bekend is over de parcours en wanneer je je kunt inschrijven, vind je de informatie op www.cruyff-foundation14krun.nl. Nu is er nog niks te vinden op die pagina, dus het is voor nu een kwestie van onthouden. In de tussentijd kun je mooi beginnen met trainen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >