Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz houdt besprekingen kort vanwege online-generatie

Waar spelers zich vroeger in hun vrije tijd voornamelijk bezig hielden met klaverjassen en samen ongein uithalen, staart de huidige generatie voetballers steeds vaker naar hun tablet of smartphone. De NOS vroeg verschillende trainers hoe daar mee om te gaan, waaronder Peter Bosz.

12 januari 2017 - 09:26
UsershyraDesktopajax_dataimages4d46a19a86fda777027aa6050ce7c01b_normal
De spanningsboog van spelers wordt steeds korter. © Pro Shots

Voor trainers is de omgang met hun spelers veranderd door de online-generatie. De NOS maakte een rondje langs de clubs om te kijken hoe ze daarmee dealen. Alle trainers waren het er wel over eens. Het heeft geen zin om je te verzetten tegen de ontwikkelingen, beter is het om juist met de tijd mee te gaan.

Bosz vindt het absoluut geen optie om zich niet aan te passen aan de huidige veranderingen. “Als je daar niet in meegaat en de andere clubs en trainers gaan daar wel in mee dan is daar op een gegeven moment geen werk meer voor mij,” is de trainer stellig.

Een van de punten waar de trainers tegenwoordig rekening mee houden is de korte spanningsboog van de voetballers. Bosz: “Mijn besprekingen zijn over het algemeen veel korter dan een kwartier. Ik moet mijn boodschap verpakken."

De trainer is niet van plan om de spelers dingen te gaan verbieden, maar geeft waar nodig wel de grens aan. "De momenten dat ik wil dat we ons concentreren en dat we met elkaar praten, dan wil ik geen telefoon op tafel zien."

Overigens is de huidige generatie voetballers niet alleen nog maar bezig met zijn telefoon. Onderweg naar de wedstrijd tegen Standard Luik lieten de Ajacieden zien dat ook zij nog ouderwets klaverjassen in de bus. Met name Davy Klaassen, Nick Viergever, Joël Veltman en Diederik Boer lieten zien fanatieke spelers te zijn.

 

Onderweg naar Luik #klaverjassen #veltmanklaassen #boerviergever #windows

Een foto die is geplaatst door Davy Klaassen (@davyklaassen) op

Blogs

Geen items gevonden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >