Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri: 'Vrienden lieten me in Fifa al vaak debuteren'

Fifa 17 komt eraan, dat kun je bijna niet hebben gemist. Zes Ajaxspelers en nieuwe aanwinst Koen Weijland, de beste Fifa-speler van het land, mochten het voetbalspel donderdagmiddag als een van de eersten in Nederland spelen. Dat gebeurde tijdens de opening van de Fifa 17 Xperience in de Kalverstraat.

23 september 2016 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimages702379d0e3da6f3fe590a71fe5026df5_normal
Ajax-spelers en E-sporter Weijland openden de Fifa 17 Xperience. © Ajax Jonge Schare

Onder die spelers was ook Abdelhak Nouri. Hij scoorde een dag eerder nog tijdens zijn debuut en won ook nog eens het Fifa 17-toernooi van zijn teamgenoten. “Het gaat goed, jazeker,” zegt hij vlak voor de finale tegen Donny van de Beek in gesprek met Ajax Jonge Schare.

“Ik heb een paar potjes gewonnen,” vervolgt Nouri. Maar dan mengt Riechedly Bazoer zich in het gesprek, hij wil even duidelijk maken dat hij pas na verlenging verloor van Nouri. “Ik noem je naam niet, wees blij,” reageert de uiteindelijke winnaar. Maar goed, nu weten we dus toch dat Bazoer is verslagen door Nouri.

Het geeft maar weer aan hoe belangrijk het voetbalspel is voor de spelers van Ajax. Het gaat er net zo fanatiek aan toe als bij een echte wedstrijd. Dat zien twee leden van Ajax Jonge Schare ook. Zij wonnen een prijsvraag waardoor ze als enige Ajaxsupporters aanwezig mochten zijn bij de opening van de Fifa Xperience.

“De Ajaxspelers zien en alles van dichtbij meemaken was het leukst,” zegt een van de twee prijswinnaars Milan Egberts. De winnaars keken niet alleen mee, maar konden ook zelf spelen en kregen een shirt. “Ik moet direct door naar voetbal, dus ga ik natuurlijk in het Ajaxshirt trainen.”

De andere winnaar Lars de Wit had ook een mooie middag en heeft zelfs nog wat opgestoken door naar de spelende Ajacieden te kijken. “Ik heb gezien dat ik meer moet overspelen in Fifa 17 en dat ik niet maar met een speler alle tegenstanders voorbij kan spelen.”

Dan nog even terug naar Nouri en zijn debuut. Had hij zichzelf voor Ajax - Willem II al vaak virtueel laten debuteren? “Nee, ik heb niet zo vaak met mezelf gespeeld. Vrienden spelen wel met mij in Fifa, dat is wel vaak gebeurd.”

 

Winnaars op de foto met finalisten. Nouri en Van de Beek maken uit wie Fifa 17-bokaal wint. #ajax

Een foto die is geplaatst door Ajax Life (@ajaxlife) op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >