Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks verklapt dat Bosz traint op een plan B

Als je aan Peter Bosz vraagt wat zijn oplossing is na balverlies, tegen vermoeidheid of om een wedstrijd uit te spelen, krijg je steeds hetzelfde antwoord. Vijfsecondenregel, druk naar voren. Mitchell Dijks meldt dat er op trainingen echter aan een plan B wordt gewerkt: inzakken.

17 september 2016 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimageseedd001dc32295118894d5e99026ec1d_normal
Er gebeuren nu andere dingen op de training dan puur plan A. © Pro Shots

De Ajacieden binnen en buiten de lijnen maakten deze zomer kennis met de visie van Bosz. En dat is precies de meetlat waar de prestaties langs worden gelegd. De Europese prestaties zijn voorlopig best ok, de start in de eredivisie was of is moeizaam. Die conclusie kun je trekken puur op resultaat.

Als je kijkt naar het veldspel van Ajax onder Bosz, dan mankeert er best nog het een en ander aan. Kunnen de spelers het wel aan om te voetballen volgens de visie van Bosz? Had Frank de Boer echt andere intenties? Dat zijn een paar vragen die deze dagen worden gesteld. Dijks vertelt dat nu ook wordt getraind op inzakken.

“We hebben ook een soort plan B, als drukzetten niet helpt of we even moe zijn. Dan zakken we in. Er is op getraind, dat zag je donderdag. Als wij inzakken, maakt Panathinaikos de fout en zijn wij gevaarlijk uit de omschakeling,” aldus Dijks tegenover onder meer Ajax Life.

“Ja, plan B. Zo noemen we dat. We trainen erop, dat is anders dan aan het begin van het seizoen. We trainden eerst alleen op plan A, maar je moet ook een beetje flexibel zijn voor als het andere niet werkt. Daarom hebben we een B-plan.”

Dijks meldt verder dat hij rond de trip naar Athene een goed gesprek heeft gevoerd met Bosz. Om de puntjes op de i te zetten, zo omschrijft de linksback het zelf. “De laatste wedstrijden had ik veel twijfel: doordekken, in balbezit door of achterin blijven? De trainer gaf mij een hoop vertrouwen, dat geeft me een goed gevoel.”

“Ik ben iemand die duidelijkheid nodig heeft. En rust. Dat gaf de trainer mij en dan zie je gelijk dat het wat beter gaat. Want de drie punten zijn belangrijk, maar de vechtlust binnen het team net zo goed.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >