Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil weinig kwijt over reden van tribuneplaats Bazoer

Het zijn moeilijke tijden voor Riechedly Bazoer. De middenvelder leek een vaste waarde bij Ajax. Maar hij verloor eind vorig seizoen al zijn basisplaats en zat donderdagavond tegen Panathinaikos zelfs op de tribune. Peter Bosz dacht andere spelers harder nodig te hebben.

16 september 2016 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimages522a78cf50e43c95d941352057530eb7_normal
Bazoer moet nu Bosz op het trainingsveld zien te overtuigen van zijn kwaliteiten. © Pro Shots

Dat Bazoer – in tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitesse – niet eens op de bank mocht zitten, heeft in eerste instantie te maken met de strengere Uefa-regels. Van de KNVB mag de selectie uit 23 man bestaan, de Europese voetbalbond vindt achttien spelers voldoende.

Dat komt over het algemeen neer op een reservekeeper en per linie twee wissels. Bosz wil voor de camera van Fox Sports weinig zeggen over waarom hij nu koos voor Lasse Schöne en Daley Sinkgraven. “Je kijkt naar welke spelers je gaandeweg de wedstrijd nog nodig denkt te hebben en daar maak je een keuze in. Ik had hem er graag wel bijgezet, want je weet het natuurlijk nooit. Dat zijn keuzes die je moet maken.”

Veel meer wil Bosz er niet over kwijt, ook niet als De Telegraaf vraagt naar het hoe en waarom. “Nee, ik ga nu niet met de media delen wat hij beter moet doen. Maar hij is een geweldige speler en we gaan hem helpen.”

Bazoer is met zijn 19 jaar dan ook nog jong. Dan is een dipje eigenlijk niet meer dan logisch. Bazoer lijkt ook te beseffen dat hij hard moet werken om weer op zijn oude niveau te komen. Volgens Bosz reageerde hij ‘professioneel en goed’.

Ook uit zijn omgeving kwamen eerder al soortgelijke berichten “Riechedly speelt nu even niet, maar voelt zich prettig in Amsterdam en heeft het gevoel dat hij bij Ajax nog niet is uitgeleerd,” liet broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer optekenen. “En Ries is niet bang voor concurrentie. Hij zal alles in het werk stellen om zijn basisplaats te heroveren.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >